Який вибрати ноутбук Hewlett-Packard (HP)

17
0

Якщо ви шукаєте надійний, продуктивний і багатофункціональний ноутбук, зверніть особливу увагу на продукцію марки Hewlett-Packard.

Залежно від ваших уподобань, придбати випущений компанією HP ноут можна за доступною ціною. При цьому пристрій буде досить потужним, аби легко справлятися із завданнями свого рівня.

Типи ноутбука і їх переваги

Сьогодні ноутбук Hewlett Packard представлений в декількох різновидах:

  • Ультрабук. Така техніка має досить компактні розміри: діагональ дисплея 11-14 дюймів, товщина корпусу до 21 мм, вага до 2 кг. При цьому пристрої мають продуктивні і енергоефективні комплектуючі. Якщо вам одночасно важливі як зручне транспортування, так і просунуті можливості, ультрабук стане відмінним рішенням.
  • Ноутбук-планшет. Коштують дорожче, але при цьому володіють істотно більшим функціоналом в порівнянні з традиційними ноутбуками. Клавіатуру в подібній техніці можна від'єднати, продовжуючи роботу на сенсорному екрані. Сьогодні такий ноутбук HP не дуже популярний, проте на ринку доступні, наприклад, відносно бюджетний Elite x2 G4 і доволі продуктивний ZBook x2 G4.
  • Трансформер. Такі ноутбуки завжди оснащуються сенсорним екраном, оскільки їх нижню частину можна повертати на 360 °, щоб вона впритул прилягала до пристрою, але з протилежного боку. При необхідності трансформер можна поставити "хатинкою", що надає більшої зручності, зокрема, під час малювання стилусом або під час перегляду відео. Ноутбук HP типу трансформер представлений широким переліком моделей, починаючи від порівняно недорогої серії Pavillion, закінчуючи високопродуктивними EliteBook 6 або 7 покоління.

Який вибрати ноутбук Hewlett Packard: призначення техніки

Всі актуальні моделі виробника, незалежно від їх серії і модельного ряду, можна умовно розділити на декілька категорій відповідно до їх спрямування:

Продуктивні пристрої: Pavillion, ProBook і ZBook

У цю групу входять пристрої, які практично гарантовано впораються з багатьма сучасними іграми і ресурсоємними завданнями. Як правило, продуктивним вважатиметься ноутбук HP, характеристики і оснащення якого відповідає певними критеріями:

  • центральний процесор з мінімум 4 ядрами і підтримкою багатопоточності - не менше 8 потоків;
  • як мінімум 16 ГБ оперативної пам'яті типу DDR4 або вище;
  • дискретна відеокарта з об'ємом пам'яті 6 ГБ чи більше.

Під ці критерії підходять пристрої серії:

  • Pavillion, у тому числі Gaming-варіанти, - Pavilion 15-cs3000, Pavilion Gaming 15-bc500 та інші.
  • ProBook різних моделей, наприклад, 650 G5 або 450 G7.
  • ZBook - це високопродуктивні ноутбуки 14u G6, Firefly 14 G7, 15v G5 і т.д.

Зверніть увагу, що конкретні технічні характеристики і можливості лептопів можуть значно відрізнятися. Це стосується діагоналі екрана, підтримуваної роздільної здатності, обсягу і типу накопичувача, набору роз'ємів тощо.

HP OMEN: просунуті ігрові ноутбуки

Призначені для геймерів-ентузіастів. Практично всі ноутбуки мають потужні комплектуючі, але при цьому вони значно відрізняються від "продуктивних" пристроїв. По суті, модель Pavilion Gaming 15-ec0000 підходить для багатьох сучасних ігор, але якщо ви хочете повністю насолодитися ігровим процесом, більш придатними варіантами стануть наступні моделі OMEN:

  • 15-dh0000 - найдоступніший ноутбук в цій серії;
  • X 2S 15-dg0000 - потужний і продуктивний пристрій;
  • 15-en0000 - універсальний лептоп, який впорається навіть з дуже вимогливими іграми.

Найчастіше ігровий ноутбук HP має кілька унікальних функцій і можливостей, які по достоїнству оцінять геймери:

  • незвичний і агресивний дизайн;
  • високоякісна клавіатура, як правило, з підсвічуванням;
  • додаткові клавіші;
  • передбачені на заводському рівні інструменти для "розгону" процесора, системи охолодження і так далі;
  • просунуті мережеві контролери;
  • специфічне програмне забезпечення - для запису відеороликів, обміну ігровим контентом та інші подібні можливості.

Відеокарти в таких пристроях, як правило, відрізняються високою продуктивністю. Це можуть бути як рішення від Nvidia, так і AMD. Не існує універсального варіанту, тому користувачі підбирають моделі ноутбуків, в яких відеокарти відповідають певним характеристикам або оснащені унікальними технологіями.

Лептопи з хорошою автономністю: EliteBook, ENVY, Spectre

Мається на увазі будь-який ноутбук Hewlett Packard, оснащений акумуляторною батареєю на 55 Вт·год - це як мінімум. Така техніка може тривалий час працювати без підзарядки, але практично завжди оснащується інтегрованою, а не дискретною відеокартою.

Ноутбук ХП з хорошою автономністю розрахований на вирішення завдань "на ходу", коли користувач постійно знаходиться в поїздках і користуватися пристроєм доводиться в транспорті, на вулиці і так далі. Компактність і зручність користування - ключові характеристики таких лептопів. Більшість варіантів з хорошою автономністю представлені в серіях:

  • EliteBook - моделі 850 G6, 855 G7 та інші;
  • ENVY - ноутбук-трансформер 15-dr1000 x360;
  • Spectre - моделі 13-aw0000 x360 і 13-aw2000 x360.

Підбираючи ноутбук, враховуйте, що практично кожен ноутбук HP оснащується операційною системою Windows 10. Однак бувають моделі, в яких її взагалі немає. З одного боку, це дозволяє самостійно встановити і налаштувати її під свої потреби, але цей процес може зайняти багато часу. У тому числі вам прийдеться попередньо завантажити операційну систему і купити ключ для її активації.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також