Янукович створив мовну комісію

10
1

Президент Віктор Янукович призначив групу фахівців, які працюють над поліпшенням закону "Про засади державної мовної політики".

 

Про це сказав екс-президент Леонід Кравчук в інтерв’ю журналу "Країна", повідомляє "Укрінформ".
 
"Янукович мені зателефонував. Сказав, що є призначена ним група фахівців. Вони працюють над тим, як поліпшити той законопроект. Або змінити його таким чином, щоб українська мова мала всі можливості для розвитку", - сказав він.
 
Кравчук зауважив, що Хартія регіональних мов, до якої апелюють поборники мовного законопроекту, спрямована на захист мов, які гинуть.
 
"Якщо російська гине, то це означає – ті, хто це стверджують, хворі на голову або сліпі", - заявив екс-президент.
 
"Бо в Україні на сьогодні російська має більше переваг за українську. Фактичних переваг. Газети, журнали, книжки, прайм тайм на телебаченні та радіо – все це російська мова", - наголосив Кравчук.

Коментарі

В
Василь

Мабуть те, про що сказав екс-президент України Кравчук Л.М. теперішньому президенту України Януковичу- це дуже висока матерія для останнього і він не зрозумів усієї глибини даної мовної проблеми. Як кажуть-после боя кулаками не машут- як натворили хаосу та ганьби на увесь світ, так тепер намагаються виправити дану помилку.Буде дуже важко, так як провладні автори,не задумувалися про непередбачувані наслідки та резонанс.

Читайте також