Японський уряд обіцяє терміново очистити "Фукусіму - 1"

17
0

Сьогодні, японський уряд знову спробував заспокоїти громадськість, схвильовану повідомленням про те, що витік радіації на АЕС у Фукусімі - набагато більший, ніж вважалося раніше.

Прем'єр-міністр країни Сіндзо Абе заявив, що уряд вдасться до термінових комплексних заходів з очищення станції.

Компанія-оператор станції, ТЕРСО, напередодні заявила, що рівень радіації біля резервуару, який протікає, у 18 разів вищий, ніж вважали раніше, і може бути фатальним для людини, яка працюватиме там чотири години, пише ВВС. 

Помилка вимірювання

Минулого тижня компанія-оператор станції, ТЕРСО, повідомила, що з одного із резервуарів в ґрунт витекло щонайменше 300 тонн радіоактивної води.

Згідно з новими вимірюваннями, зробленими поблизу резервуара в суботу, рівень радіації там достатній для смерті людини протягом чотирьох годин.

Як пояснила компанія, коли витік було виявлено, вона використовувала обладнання, нездатне виміряти весь масштаб забруднення.

Згідно з новими даними, рівень радіації там становить 1800 мілізівертів на годину.

Нові дані особливо важливі, оскільки з минулого тижня біля резервуара по кілька годин на день працюють люди, намагаючись зупинити витік.

Станція була пошкоджена в результаті руйнівного землетрусу і цунамі 2011 року. Тоді через цунамі вийшли з ладу системи охолодження реакторів.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також