Ярмарки, змагання та майстер-класи: В Ужгороді стартували святкування Дня міста (ФОТО)

9
0

В п'ятницю, 10 вересня, розпочалося святкування 1128-ї річниці Дня міста Ужгород.

В пресслужбі Ужгородської міськради розповідають, що розпочалося святкування Дня Ужгорода концертом дитячих колективів на площі Театральній.


Юні спортсмени на різних локаціях та відкритих спортмайданчиках демонстрували вправність із легкої атлетики, дзюдо, футболу, фехтування, плавання, бойового самбо, тхеквондо.


Для дошкільнят міста на набережні Незалежності організували різноманітні майстер-класи, на яких діти ліпили пластилінові міста, тішилися іграшками, зробленими з надувних кульок та змагалися у цікавих спортивних турнірах.


Також в центрі Ужгорода запрацював гастрономічний квартал, на локації вулиця Ференца Ракоці – скверик поруч – історико-культурний центр «Совине гніздо».

Понад десяток виноробів з Ужгородщини, Мукачівщини, Іршавщини та Берегівщини представляють хмільні напої, майже десяток сироварів Закарпаття та Івано-Франківщини – найрізноманітніші смаки і сорти з коров’ячого, козячого, овечого і буйволиного молока. Мед і всілякі продукти бджільництва привезли на святкування представники Асоціації пасічників Закарпаття та бджолярі Івано-Франківщини.


Дуже багато представлено крафтових виробів – пиво від кількох авторитетних броварень, всілякі м’ясні смаколики, сушені пастила, чаї, сиропи, равлики, молюски.

Генд-мейд, сувеніри, вироби з дерева, хутра, посуд та аксесуари з використаних скляних пляшок, ексклюзивні прикраси з напівдорогоцінного каміння – теж представлені на ярмарку.


Але не все з гастрономічного кварталу треба лише понести з собою – ще здалека ваблять неймовірні пахощі фудкорту, де можна посидіти, посмакувати шашликами, бограчем, печеним, смаженим, вареним, в’яленим.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також