Яценюка попросили відновити пункт пропуску "Тересва-Кимпулунг ла Тиса" на Тячівщині

3
0

«Тересва-Кимпулунг ла Тиса» на українсько-румунському кордоні Пункт пропуску «Тересва-Кимпулунг ла Тиса» на українсько-румунському кордоні функціонував з червня 1992 року в статусі митного поста Рахівської митниці для пропуску громадян у пішому порядку в режимі три рази на тиждень.

Як повідомляє tyachiv.com.ua, з 1997 року перебував у структурі Закарпатської митниці та набув статусу залізничного пункту пропуску в режимі щоденному. У 2007 році Румунією в односторонньому порядку прийнято рішення про припинення руху дизель-поїздів через цей пункт пропуску. У ході проведеної у 2011 році реорганізації ряду митниць Закарпатської області пункт пропуску у Тересві був ліквідований.

З огляду на численні звернення мешканців Тячівського і Рахівського районів, що межують із Румунією, народний депутат України Василь Петьовка направив прем’єру Яценюку депутатський запит щодо відновлення пункту пропуску «Тересва-Кимпулунг ла Тиса».

«Прошу Вас дати доручення відповідним структурам Кабінету Міністрів України вжити заходів по відновленню роботи та ініціювати перед урядовими структурами Румунії питання відновлення функціонування пункту пропуску «Тересва» у Тячівському районі Закарпатської області на українсько-румунському державному кордоні з можливістю вантажного та пасажирського автотранспортного, пішохідного та залізничного сполучення», – йдеться у зверненні.

Відновлення роботи пропуску дасть можливість розширити співпрацю між Україною та Румунією, створить сприятливі умови задля налагодження тіснішої співпраці суб’єктів малого та середнього бізнесу, підтримання родинних зв’язків між румунською діаспорою в Україні та українською в Румунії.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також