І.Балога звернувся до Генерального та закарпатського прокурорів щодо заяв Г.Москаля

5
3

У депутатських зверненнях на ім’я Шокіна та Янка народний депутат просить перевірити заяви-звернення голови Закарпатської ОДА до закарпатських силовиків із списками осіб, які за версією Геннадія Москаля, займаються підкупом виборців.

– Як мені стало відомо, голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Геннадійович Москаль направив керівникам обласних управлінь МВС, СБУ та прокурору області офіційне звернення з вимогою не допустити на майбутніх місцевих виборах масової скупки голосів, мотивуючи тим, що: «на адресу Закарпатської облдержадміністрації надходять численні  звернення громадян про те, що в області під час виборчих кампаній протягом тривалого часу відбувається скупка голосів. Виборцям масово роздають гроші з тим, щоб вони голосували за кандидатів від партії "Єдиний центр". Направляю вам список осіб, мешканців Виноградівського району (всього 32 осіб), котрі, за повідомленням авторів звернення, займаються підкупом виборців, чим скоюють злочин, передбачений ст. 160 Кримінального кодексу України». Просив вважати його лист повідомленням про вчинення кримінального правопорушення, внести його до Єдиного реєстру досудових розслідувань і відкрити кримінальне провадження, в ході якого провести комплекс гласних і негласних слідчих дій, ретельно перевірити надані факти і у випадку їх підтвердження притягнути винних до кримінальної відповідальності, – йдеться у зверненні Івана Балоги.

– Дане повідомлення про вчинення злочину підриває авторитет  «Єдиного Центру» серед виборців краю. Людей – кандидатів в депутати від «ЄЦ» почали залякувати, проводити обшуки, інші слідчі дії, з метою зняття своїх кандидатур з виборчих перегонів. В подальшому, голова Закарпатської ОДА надав списки кандидатів в депутати від «ЄЦ» також і по інших районах області, – додає політик у зверненні, копія якого є у розпорядженні редакції.

З огляду на це народний депутат просить перевірити заяви-звернення Геннадія Москаля на предмет:

1. Які саме обставини стали підставами для звернення Москаля Г.Г. із заявою про вчинення злочину?

2. Хто надав списки осіб, яких партійна організація мала намір висунути кандидатами в депутати місцевих рад?

3. Чи попереджався Москаль Г.Г. про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про злочин?

4. Відомості про злочин, повідомлений гр. Москаль Г.Г., внесені до ЄРДР до чи після повідомлення заявника про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про злочин?

5. Чи дотримано працівниками МВС та прокуратури Положення ГПУ про порядок ведення Єдиного реєстру досудових розслідувань № 69 від 17.08.2012 року  та Інструкцію МВС про порядок ведення єдиного обліку в органах і підрозділах внутрішніх справ України заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події № 1050 від 19.11.2012 року?

6. Чи підтвердилась в ході розслідування правоохоронними органами інформація, поширена в повідомленні Москаля Г.Г. про вчинення злочину по кожній конкретній особі згідно його списку ( 32 особи)?

7. Чи є в наданих гр.  Москальом Г.Г. повідомленнях про злочин списках померлі особи?

8. Чи вказав Москаль Г.Г. та чи взагалі є законні підстави наявності в нього списків осіб, кандидатів у депутати в районні ради, ще до прийняття рішень партійними організаціями про їх висування?

9. Чи може посадова особа високого рангу використовувати правоохоронні органи, весь їх потенціал в проведенні гласних та негласних слідчих дій для досягнення власних політичних цілей та інтересів? (Як відомо з повідомлень ЗМІ, Москаль Г.Г. очолив виборчий список Закарпатської обласної організації партії «Солідарність» до обласної ради, основним конкурентом якої є саме політична партія «Єдиний Центр», а тому використовує адмінресурс для досягнення власних політичних цілей).

Коментарі

М-
Москаль -урод

Чує тіло, шо скоро йому кінець прийде!( Ні серце, ні душу рука не підіймається писати).

К
кука

призначили главного злодiя руководительом злодiйськои банди ментiв...

У
Ужгородець

Цього моцкаля пора вже лічити, а народ не дозволяти себе ловити.

Читайте також