Ігор Гамула: "Проводимо селекцію з прицілом на прем’єр-лігу"

6
0

В ужгородському "Закарпатті" підвели підсумки першої половини сезону.

—  Що скажете про кадрові ротації в команді?

—    Ігор Гамула (Далі — І.Г.).:Коли команда не виконує поставлені перед нею завдання, напрошується зміна. Тренерський штаб зберігся, тож зміна буде стосуватися складу команди. Нині шукаємо підсилення у кожну лінію, поки проглядаємо футболістів. За тих гравців, яких запросили на огляд стає соромно. Мабуть вони гадають, що приїхали на Закарпаття попити пива та скуштувати гурки з пікницею, а не показувати свої здібності на полі. Є «на олівці» багато футболістів, але називати прізвища заздалегідь не буду. Після першого контрольного матчу залишилися Мельник, Нудний, Олефір та Сантрапинських. В наступних матчах продивимося ще кількох футболістів, відберемо сильніших на турецький збір. З гравців, які в нас були - виставили на трансфер Заставного та Свиридова, можливо до кінця зборів їх кількість може зрости. А в тому, що в нас буде серйозне поповнення в команді – не сумніваюся, завдяки нашим керівникам. Провалів, подібних бурштинському матчу у першому колі, тепер бути немає. У нас просто немає права на помилку, вона нам може коштувати місця в прем’єр-лізі, футболісти це прекрасно розуміють.  Тому просто знаходитися в команді  ніхто не буде. Гадаю, що на турецькому зборів визначимо коло гравців, які гратимуть у весняній частині першості. 

—    У відсотковому відношенні, наскільки слід підсилити команду?

—    І.Г.:Враховуючи, те, що знаходимося на третій сходинці – відсотків на 20-25%.

—     В разі виходу «Закарпаття» в прем’єр-лігу, враховуючи коротке міжсезоння проводите підбір гравців, які зможуть грати на такому високому рівні?

—    І.Г.: Проводимо селекцію з прицілом на прем’єр-лігу, щоб влітку не довелося перебудовувати команду, як це було в минулому сезоні. Тож якщо ставимо високі цілі, доводиться зараз комплектувати команду відповідними виконавцями.

—     Чи доводиться вести боротьбу за кваліфікованих футболістів з іншими клубами?

—    І.Г.:Без цього не обходиться. Через ліміт не можемо брати легіонерів. В разі сприятливих обставин влітку можемо собі це дозволити.

—    А щодо закарпатців. Вдалося домовитися з Чонкою або з іншими вихованцями закарпатських тренерів?

—    І.Г.: На жаль, Юрій відмовився йти в клуб. Дуже шкода, бо через кілька років його футбольний ріст припиниться на цьому рівні і талант пропаде. Мабуть місцеві футболісти не дуже й прагнуть потрапити в головну команду краю.  Деякі хочуть, але вже не можуть, а ті, що можуть чомусь не хочуть.  Є окремі гравці на майбутнє, але в мене часовий ліміт і готувати футболістів немає коли. Це той же Кундрик, Трухан.

—    В чому причина, що закарпатці не хочуть іти в наш професійний клуб?

—    Той же Чонка, за чутками, їздив в «Шахтар», в німецький клуб Бундес-ліги, напевно гадає, що там солодко, а тут потрібно працювати.

— В останні кілька років постійно спостерігаємо групу з 20-30 гравців, які мігрують з однієї команди в іншу. І чомусь та команда, в якій вони з’являється вилітає з вищого дивізіону в нижчий. Чому так відбувається?

—    І.Г.:Спочатку слід взяти досвідчених гравців й до них підтягувати молодь. А от ми вилетіли в першу лігу і наша молодь розійшлася.

—    Чи знаєте вже своїх спаринг-партнерів на турецьких зборах?

—    І.Г.:Є домовленість з ярославським «Шинніком» (Росія), польським клубом тамтешньої прем’єр-ліги, «Дніпром» (Могильов, Білорусія), ще на 23 та 26 лютого чекаємо на підтвердження зустрічей від команд.

—    Кого б назвали головними конкурентами «Закарпаття» у боротьбі за путівку до Прем’єр-ліги?

—    І.Г.:«Чорноморець», «Олександрія», «Сталь» але в першу чергу ми повинні дивитися на себе і рахувати свої очки.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також