Імпортні товари з Нового року мають подешевшати - скасовано додатковий імпортний збір

4
5

24 грудня 2015 року Верховна Рада скасувала додатковий імпортний збір, що складав у розмірі 5-10%. Рішення, яке підтримали 268 народних обранців, набуде чинності 1 січня 2016 року.

Додатковим імпортним збором у 10% обкладалися готові харчові продукти; продукти, жири та олії тваринного і рослинного походження; алкогольні та безалкогольні напої; тютюн та його замінники; оцет та живі тварини.

Нагадаємо, що за введення додаткового імпортного збору депутати ВР проголосували в кінці минулого року. Зокрема 256 нардепів підтримали  законопроект, яким пропонувалося з 1 січня 2015 року ввести додатковий імпортний збір 5% і 10%.

Тоді ж прем'єр-міністр Яценюк зауважив, додатковий імпортний збір не поширюється на мазут, вугілля, ліки, медичні вироби, ліки для онкохворих та медикаменти для гемодіалізу.

Утім країни - члени Світової організації торгівлі (СОТ) закликали Україну скасувати додатковий імпортний збір не пізніше кінця 2015 року. При цьому зазначили, що цей збір створює додаткове навантаження на їх експортерів.

Коментарі

E
EU

da teper zazivet ukraina

ЗЦ
За це скакав майдан?

Ще б написали де взяти гроші на ті "дешеві" товари!

СП
сказки павшинского леса

в 2016 ЗАЖИВЕМ!!!

КТ
качественные товары

да + .. а от на шчот дешевих не думаю

O
Oleg

хлынут в Украину дешевые и качественные товары с 1 января

Читайте також