Інформація про те, що справа загибелі бійців 128-ї бригади розвалилась в суді не відповідає дійсності - Генпрокуратура

1148
0

Інформація, яка розповсюджується в Телеграм-каналах, що «кримінальна справа за інцидентом загибелі бійців під час нагородження в прифронтовому селі на Запоріжжі розвалилася в суді», не відповідає дійсності.

Про це сьогодні повідомили в офісі Генеральної прокуратури України.

"Кримінальне провадження за фактом недбалого ставлення до військової служби за ч. 4 ст. 425 КК України розслідується слідчими ДБР за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону. На даний час триває комплекс слідчих дій, призначено судові експертизи", - зазначили у генпрокуратурі.

У дописі йдеться, що стосовно командира бригади був складений адміністративний протокол ч. 2 ст. 172-16 Кодексу про адміністративні правопорушення України щодо невчасного повідомлення про подію.

За наслідками розгляду протоколу суд закрив провадження в адміністративній справі у зв’язку з відсутністю складу адміністративного правопорушення.

"Разом з тим, зазначена обставина жодним чином не впливає на стан розслідування кримінального провадження. Також це не звільняє особу від кримінальної відповідальності у разі встановлення та доведення її вини", - кажуть в офісі.

Нагадаємо, 3 листопада Росія вдарила ракетою «Іскандер-М» по особовому складу 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади, внаслідок чого загинуло 19 військовослужбовців, також поранення різного ступеня важкості отримали й місцеві мешканці.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також