Інформаційний вакуум: На Закарпатті є села, де навіть не знають про вибори президента (ВІДЕО)

10
4

Вже півроку як в Україні відключили аналогове телебачення, але от цифровий сигнал з'явився не всюди. На Закарпатті є кілька таких сіл, де пенсіонери не можуть собі дозволити купити "тарілку", через що навіть не підозрюють коли будуть вибори. Про інформаційний вакуум розповіли журналісти Радіо Свободи.

Син бабусі Васелини часто їздить на заробітки. Улюблені онуки навідуються, але у них свої сім'ї та своє життя, тому головна супутниця бабусі — це тиша.

— Телевізор не показує, бо треба купувати параболу, нема грошей, а пенсія мала. Ліки дуже дорогі, - розповідає пані Василина.

Телевізор, який був зв'язком з зовнішнім світом, після відключення аналового телебачення, ось вже пів року не показує. А це означає, що зовсім ніяких новин.

Журналіст Радіо Свободи спитав пані Василину чи знає коли будуть вибори, на що та відповіла, що не знає.

Ось так у 21 столітті за кілька днів до виборів жінка навіть і не підозрює, що вони будуть. Але дуже хоче знову стати частиною суспільства.

— Ми так як у в'язниці, нічого не бачимо, світа білого не бачимо, - жаліється пенсіонерка.

Чому телевежа "Красна" яка знаходиться у сусідньому селі перестала передавати телевізійний сигнал, бабуся не знає. Ця станція на висоті 1300 метрів над рівнем моря, вона одна з найважкодоступніших в Україні.

Місцеві мешканці вже неодноразово письмово звертались до Національної ради з питань радіомовлення й телебачення в Україні. Але поки вони отримують лише відписки...

Така ситуація не лише в одному селі, а й інших селах Тячівщини, Рахівщини та інші гірські райони.

На жоден запит журналістів приватна компанія Зеонбуд не відповіла, хоча в Нацраді запевняють, що на Закарпатті планують таки поставити 8 нових цифрових передавачів, але поки пенсіонери закарпатських сіл продовжують слухати тишу


Коментарі

С
СРСР

При Союзі в Дубовому вертольотний завод функціонував.А типирь даже телевізор не функціонує! Поклоніться у ноги “визволителям” націоналістичним і співайте раби О САНУ експлуататорам за світлу капіталістичну реальність!

М
Мікулаш

Руські кажуть - "Меньше знаешь, лучше спишь".

P
porohobot

Мой кум прокурор молодец, завел дело против кума Путина.

1
17

21 століття. Вони багато не втратили. Спокійно живуть в своєму світі з Богом. І так про них не думають розумаки. Тепер вони не потрібні.

Читайте також