Ініціативу Виноградівської райради не підтримано

11
0

На двадцять восьмій сесії Виноградівської районної ради, яка відбулася 14 травня 2010 року, було прийнято рішення «Про контроль за виконанням Програми будівництва, ремонту та утримання автомобільних доріг району на 2005-2010 роки».

Згідно цього рішення, з метою збільшення обсягів фінансування вищезазначеної програми, було вирішено звернутися до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України з клопотанням прискорити розгляд та прийняття законопроекту «Про податок на пальне з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів» щодо включення транспортного податку у вартість палива.

На думку депутатів, принцип «більше їздиш, більше платиш на дороги» буде більш справедливий, ніж нині діючий транспортний збір і дасть можливість збільшити фінансування дорожнього господарства. Це звернення підтримали також Закарпатська обласна державна адміністрація та Служба автомобільних доріг у Закарпатській області і звернулися з відповідними листами до Міністерства фінансів України. За дорученням Глави держави звернення депутатів Виноградівської районної ради було надіслано для розгляду згідно з компетенцією до Кабінету Міністрів України, а звідти передано до Міністерства фінансів України. З Міністерства отримано відповідь на звернення, де зазначається, що Верховною Радою України 17 червня 2010 року прийнято за основу проект Податкового кодексу України, положеннями якого запровадження податку на пальне з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів не передбачено. Відповідно до чинного порядку оподаткування, цей податок сплачується юридичними та фізичними особами за місцем реєстрації транспортних засобів. Перехід на його сплату у складі вартості моторного палива, з делегуванням продавцям такого палива, зокрема АЗС, функцій податкових агентів, призведе до суттєвих змін у його міжбюджетному розподілі та зриву регіональних програм фінансування дорожнього господарства.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також