Інкасатор із Закарпаття заплатить 260 тис грн банку за втрату сумок з грошима

15
0

Інцидент стався ще у грудні 2016-го року, коли після зміни чоловіка в місцевому відділенні «Ощадбанку» виявили недостачу коштів.

Колишнього інкасатора «Ощадбанку» із Закарпаття зобов'язали виплатити понад 260 тис. грн за втрату сумок із грошима.

Помітив це працівник заправки, який заявив, що передані інкасаторам кошти так і не надійшли на рахунки компанії. Одразу після тієї зміни обвинувачений перестав виходити на роботу і не відповідав на дзвінки керівників та колег. Через місяць після інциденту його оголосили в розшук і затримали на весні 2017-го.

Лише зараз Мукачівський міськрайонний суд визнав його винним у службовій недбалості, але через завершення термінів давності не призначав покарання, зобов'язавши лише відшкодувати суму збитків. Що саме сталося із грошима, досі так і невідомо.

Зміна інкасатора Євгена Приміча припала на 24 грудня 2016 року. Усі кошти з 25 об'єктів того дня збирали всього двоє чоловіків, попри те, що зазвичай їх було троє – один з колег повідомив, що через сімейні обставини не вийде на зміну. Чоловіки зібрали кошти і завезли у відділення «Ощадбанку», всі сумки з грошима залишили на підлозі спеціального сховища, доступ до якого мають лише кілька людей.

За правилами, кошти мали закрити у спеціальному сейфі, однак ця бригада інкасаторів не мала виділеного сейфу і, судячи з показів під час судового засідання, постійно писала про це керівництву. Сам обвинувачений заявив, що часто казав керівнику про те, що відсутність сейфа «може призвести до втрати матеріальних цінностей».


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також