Інспектор.Міста: гордість та ганьба Ужгорода (ВІДЕО)

8
21

Вчора на телеканалі 1+1 відбулася прем’єра другого сезону проекту Інспектор. Міста.

Ведучий Володимир Остапчук провів 48 годин в місті Ужгород. Він проінспектував місцевий пологовий будинок, де в 2017 році сталася велика трагедія з породіллю з Виноградівщини. Мешканка села Шаланки Ірина померла, так і не народивши двійню, а її родина звинувачувала в цьому головного лікаря. Володимир вирішив розібратися у трагедії й провів власне розслідування.

На зйомки приїхав батько молодої жінки. Разом з ведучим вони поспілкувалися з головним лікарем, який запевнив, що дізнався про трагедію по телефону, а коли приїхав у лікарню, діти вже були неживі. Батько померлої запевняв, що напередодні трагедії його дочка попереджала про різкий біль у животі, однак, за його словами, лікарі на це не зважали.

Був діагноз, який не попереджав екстреного розродження в 32-33-ій тижні, - розповідає лікар.

В ході розслідування виявилося, що ні головний лікар, ні черговий не причетні до загибелі породіллі, адже вони не знали про ще одне захворювання жінки. Берегівська райлікарня просто не зазначила це у медичній картці…

На момент виходу програми в ефір рідні подали на лікаря із Берегово у суд. Слідство ще триває.

Інспектор вирішив перевірити стан палат та обладнання пологового будинку. Майже усім він залишився задоволений тому й вручив лікарні табличку «Гордість міста».

Перевірив Остапчук сканадально відомий у місті супермаркет «Вопак». Тут він вивив клондайк санітарно-гігієнічних порушень. В результаті заклад отримав відзнаку «Ганьба міста».

Завітав інспектор й у готельно-ресторанний комплекс «Золота Гора». Тут він перевірив якість обслуговування, знання адміністратора англійської мови, чистоту номерів та навіть взяв проби термальної води і віддав на аналіз. Загалом закладом Володимир був завдоволений, окрім кухні ресторану. Але все одно віддав почесно нагороду «Гордість міста» в руки власниці.

За два дні інспекції міста, ведучим та його командою було визначено якість надання послуг у сфері безпеки, медицини, освіти та ще кілька показників. Загалом місто набрало 6 балів з 12.

Детальніше дивіться у відео.

Коментарі

У
ужгородка

думала, що Остапчук - незалежний ЖУРНАЛІСТ, а він, судячи з цього матеріалу - продажна С...а

П
Первозванний

Такий поважний канал 1+1 таку примітивщину несе глядачу--Остапчук у багатьох випадках показує повну безкультурність,сідає своєю жопою на вчительський стіл,а жаль, що водій таксі не дав йому мунтіровкою по мозгах,не тямлячи в сурдопедагогіці--влаштовує іспит вчителям, повний дебіл---чому вчителі піддались,де ваша ГОРДІСТЬ-це ГАНЬБА таким діям і УЧИТЕЛЯМ. Дитя не виховане,яка мати тебе народила і ростила,швидше драпай звідки приїхав на 1+1

С
Сумний

Заказуха, особливо за роддом. Там 85% бездарів, які в світі ся не розуміють. Тотальний непрофісіоналізм

3-
3344 -позиравим

правду ти казав абись недівався межи розумних людий

ТШ
Тому шо із споду

Айбо як ти файно інтелтгентно вповів шо ти є дебіл!?

П
пизиравим

типирь пропоную подивитися всі коментарі, від початку, якийсь Крюк, Срук, розказуе мені, ош програма зроблена для розумних людий, тіпа, для него, у послідних коментарях, вун уже видить пяного мера,... Пішто Срюк, попроси санітару, най закриють палату.

П
ПРОПОНУЮ

Дати табличку "Ганьба журналістики Остапчуку' за відверту джинсу

!
!!!

Ей якби заїхав в Мукачево, в Silverland...

Ю
Юрий

Про пологовий треба було послухати ще декілька історій. Напр. моя дитина не чуть не помкрла 14.12.2016 Як історію хвороби переписували і т.д.

ЩР
ще раз

ПРо пологовий -гордість міста- це повне фуфло Чому не запитав на вулиці в людей, що вони думають про пологовий і лікарі? Майже кожна сім"я так чи інакше стикалася з проблемою поборів в пологовому Чому так звані представники'"гордості мста" на державному устаткуванні ,в державній будівлі беруть побори виключно собі в карман. Всі знають таксу в 300 доларів за прості пологи і до 800 за ускладнені Якщо ж не заплатив ,то може трапитись така трагедія, як показали в сюжеті, нЕ бажає Остапчук перевірити звідки такі статки в лікарів пологового Шановні доктори,![хочеете брати гроші, відкривайте приватні пологові, або хоча б зменшіть таксу

СК
Степан Крук

Як на мене, то Остапчук доволі толерантно та ліберально оцінює суб"єкти своїх досліджень. "Ревізор" із Фреймут більш жорстко підходив до цього питання. У мене зауваження по "Золотій горі". Так, там є термальна купіль по доступній ціні, є доступ до інтернета. Але за бардак на кухні я б дав чорну табличку! Іще один прикол, котрий мало хто помітив - це пяний мер Ужгорода на водопої. Ведучий так і сказав - вже навідпочивався, потім поговоримо! Хоч свій вільний час мер може проводити, як хоче. І випити також...

С
соня

Краще би остапчуук поїхав у Канаду, а не робив заказуху Соромно за таку журналістику !

Д
Дід

Натуральна показуха і проплачена заказуха.А чому не ризикнув негласно перевірити роботу митників і погранців ?? Такої каси на хабарі редакція не в змозі виділити.

Z
Zoltan

Дуже довгий репортаж, нема часу подивитись.

М
Мда

Ужгородці розраховували побачити об"єктивну програму,а побачили відрежисовану постановку. Золота гора получила відзнаку за без парольний вайфай,а мер скромно попиває "мінеральну" водичку і видивляється по дорозі на роботу нужденних і знедолених,яким викликає швидку допомогу,спектакль!

СК
Степан Крук -Олександер

Мова тільки про пологовий будинок. Там дійсно умови по-сьогоднішніх мірках хороші. Палати максимум на двох породіль гостинничного типу. Недавно бачив запоріжське пологове відділення - то є жах! Біда одна в ужгородському пологовому - постійні побори пацієнтів!

О
Олександер

На мою думку програма заказна, коли інспектор говорить про належну медицину в Ужгороді, аж жах бере.

СК
Степан Крук

Коли в країні відсутній державний контроль за якістю продуктів та наданих послуг, залишається тільки громадський контроль. І тут роль журналістів важко переоцінити! Подобається це комусь, чи ні...

Б
Берегово

В Закарпатті нема ні одного нормального супермаркета "Вопак"Грязь,воняє,прострочка,непонятні цінники,кілометрові черги через роботу однієї каси.А найгірший з усіх "Вопаків"знаходиться у Берегові.

СК
Степан Крук -позиравим

А тобі не треба було дивитися цю передачу! Проект Остапчука розрахований на розумних і зважених людей!

П
позеравим

Остапчук або гроші получив за тоту програму, або послідний брехач, даже глухонімі дустали відзнаку, а общатися не научат їх, ні читати ні писати, уже би узвали на них даяку комісію із міністерства. Як мож давати атестат про середню освіту якщо дітвак не читае і не пише.

Читайте також