Інститут демографії: Екологічна ємність Закарпаття вже вичерпана

15
11

Саме так оцінили ситуацію в Інституті демографії та соціальних досліджень імені М. В. Птухи Національної академії наук України де розробляють програму післявоєнного відновлення людських ресурсів країни.

За словами академіка Елли Лібанової, на заході країни можливості для перенесення (релокації) значних промислових об'єктів не безмежні, а щодо Закарпаття, Буковини та Волині - взагалі вичерпані.

"Захід – тому, що там є екологічна ємність, яка, як кажуть наші екологи, уже вичерпана. Є певні резерви на Львівщині та Франківщині. Екологічні резерви маються на увазі. Решта областей нічого не мають. Ані Волинь, ані Буковина, ані Закарпаття - нічого. Тому що є екологічна ємність. Це вода, вільні території, які не під болотами, не під лісами, не під горами.

Цього там не вистачає. Можна ще дещо перемістити на Львівщину й Франківщину, але це все. І тому всі наші розмови, що ми релокуємо туди невідомо що, мені видаються вельми сумнівними", - наголосила академік Елла Лібанова.

У травні Mukachevo.net писало про те, що у Мукачеві працює 42 релокованих підприємства.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

П
Петро

"Прийдуть мадяри то побудують заводи, ду..ий той хто не бачить що буде.." Куди мадяре прийдут? У нас не вистачає і людського ресурсу і землі. То що було похапали і по ділили по на ділянки по гектару, два, Скуповувати і об"єднувати їх нормальний інвестор не буде заморочуватися.

М2
Мішови 23:04

Най Бог заварує! Мадяри би били гонні лем за муско-пийнз. На фраса пак такоє

I
inosmi

Танжур - 100% Михайло - та й добре

М
Михайло

Прийдуть мадяри то побудують заводи, ду..ий той хто не бачить що буде...

Т
Танжур

Якщо не знаєш яке значення то тобі тут не місце

НД
Наталія до керт

Яке тлумачення слів гуно та курячка?

К
керт

Ці науковці гуно знавуть, шо то курячка

M
McMurphy

Єдиний ресурс якого не буде вистачати - це людський ресурс , а землі і води нв Закарпатті вдосталь. Академік щось явно попутав

Ц
Ціґань

бабі не занесли грошей. кіпішує

П
пончик

та в нас купа зкмлі простоює,її поскупляли всякі недобросовісні люди аби продати дороже в майбутньому а типир вона простоює

ДН
До нижнього

Даже советікуси заводи в горах не строїли

Читайте також