Інтер показав, як Берегово тоне у смітті (Відео)

10
5

Центр закарпатського міста Берегове тоне у смітті. З початку цього тижня підприємство, яке мало б прибирати вулиці, припинило всі роботи. Мерія заборгувала йому більше ста тисяч гривень. Тему продовжить Марина Коваль.

У центрі Берегового урни переповнені. Сміттям усіяна вся міська площа. Наталя вийшла погуляти з дитиною і вже пошкодувала. Малий увесь час намагається підібрати непотріб.

Наталія Шебела, мати дитини:

- Я не знаю, де ті уборщики, дійсно не файно, центр города. У селі май ліпше очищають дорогу, чим туй, на мусор на кожному кроці.

Обурюються й численні туристи. Берегове відоме своїми мінеральними термальними водами.

Любов Панамаренко, туристка:

- Тут грязно, неприємно ходить цією улицею. Прилеглі улиці більш-менш чисті, біля своїх будиночків люди прибирають, а тут дуже грязно, не подобається.

Прибиранням центру міста в Береговому займається приватна фірма. Її працівники з понеділка - у відпустці за власний рахунок. Керівника підприємства на місці теж немає. Телефоном він пояснив: так працювати далі фірма не може. Мерія не розраховується за виконані роботи - заборгувала понад 100 тисяч гривень. У міськраді кивають на казначейство.

Михайло Ляшко, перший заступник міського голови Берегового:

- Ми боргуєм їм десь за три місяці. Вийшла парадоксальна ситуація, кошти у нас ніби є, зареєстровані у казначействі, цей захід не фінансується казначейством.

Чому, - в управлінні держказначейства нам пояснити відмовилися.

- Вибачте, ви виключайте камеру, вибачте, буду мати час, прийдете.

У міськраді тим часом шукають варіанти на випадок, якщо найближчим часом кошти так і не надійдуть. Тут вирішили організувати волонтерів, а як ні, то самі чиновники обіцяють вийти на центральну площу з мітлами.

Марина Коваль, Юрій Ковальов, Новини, телеканал "Інтер", Закарпаття

Коментарі

9
911

най би ромський депутат Пап іштван вивів циган прибрати, а не лише жити з них за дітські гроші

Т
Тібор

ну а що ви хотіли - деякі накрадуться і звалять в Мадярщину, а інші залишаться... тому дивно чути, що деякі прості люди не хотять оформляти собі громадянство...

НН
Не нацист

С цыганами будет страшная проблема через несколько лет, когда им перестанут выплачивать помощь на детей, а кушать-то будет хотеться и дальше. В Берегово их рождается немеряно, и все мы будем пожинать страшные плоды безумной политики поддержки цыганского безработного материнства. Там рожают с малолетства до тех пор, пока рожается, и все это оплачиватеся нашими налогами. А от цыган в казну - никогда и ни копейки не было. Ужас. Нас ждет ужас, когда вся эта голодная голытьба подрастет. Уже сейчас они ходят по кафе и плюют людям в стаканы и тарелки, если им не подать копеек.

НН
Не нацист

С цыганами будет страшная проблема через сколько лет, когда им выплачивать помощь на детей, а кушать-то будет хотеться и дальше. Мы будем пожинать страшные плоды безумной политики поддержки цыганского безработного материнства. Там рожают с малолетства до тех пор, пока рожается, и все это оплачиватеся нашими налогами. А от цыган в казну - никогда и ни копейки не было. Ужас. Нас ждет ужас.

ПП
Професор Перельман

Цікава аріхметика: фірмі, яка прибирає місто, боргують 100.000 гривень. На кожного новонародженого третім цигана платять 110.000 гривень (плюс десь 30.000 та 60.000 за двох попередніх). На відео цигани без жодних ознак зайнятості чи турбот - ледь не в кожному кадрі. Питання: що важливіше для суспільства, витрачати гроші на комунальне господарство, або на розведення поголів"я циган?

Читайте також