"Інтерсіті +" з Ужгорода до Києва може стати реальністю

5
9

Днями відбулось засідання транспортного комітету ВР, який рекомендував запустити новий маршрут Інтерсіті+ до Ужгорода.

Виїзне засідання парламентських комітетів нещодавно пройшло в Івано-Франківську. Голова комітету Ярослав Дубневич поділився у Фейсбук, які теми там було піднято.

Серед основних — це будівництво та ремонт автодоріг в Карпатському регіоні, нові прикордонні пункти пропуску, і головне - запуск нового маршруту «Інтерсіті+» з Києва в Ужгород.

— Перебуваючи на кордоні з чотирма країнами ЄС (Угорщиною, Словаччиною, Польщею, Румунією), Карпати служать західними воротами для зовнішньоекономічного співробітництва. Через області регіону йде великий обсяг вантажних вітчизняних і транзитних експортно-імпортних перевезень. Відповідно: чималу роль відіграє розвиток дорожньо-транспортної інфраструктури, - прокоментував голова комітету своє бачення розвитку регіону.

Зачепив нардеп і тему будівництва доріг та контрольно-пропускних пунктів на кордонах.

— Конструктивним було обговорення питання, щодо будівництва нових прикордонних-митних пунктів пропуску та під`їздів до них.
З огляду на нещодавне неосвоєння коштів ЄС фіскальною службою, рекомендуємо Кабміну змінити замовників будівництва (реконструкції, технічного переоснащення) пунктів перетину кордону "Устилуг", "Ягодин", "Рава-Руська", "Краківець", "Шегині", "Ужгород", "Лужанка", "Красноїльськ" та "Дяківці". Відтепер, ними мають бути державні адміністрації областей, на території яких вони розташовані, - зауважив наостанок голова комітету.

Читайте також: Забути про оновлення КПП "Ужгород" і "Лужанка": ЄС закриває фінансування.
 

Коментарі

В
Володимир

До машиніста: Інтерсіті Хюндай двосистемні. Вони успішно їздять з Києва в Перемишль, а на ділянці Львів-Мостиська постійний струм 3000 вольт.

В
Вася

Інтерсіті..))) для початку хай загуглять що таке інтерсіті))) Бо то виходить що відстань від Ужгорода до Чопа цей інтерсіті буде їхати годину)

М
машиніст

Із сього нич не буде. Напруга мережі від Львова і далі - 30 тис вольт змінного струму, у Закарпатті 3000 вольт постійного струму. Хіба го зі Львова старий електровоз буде тягнути. Маразм і утопія.

С
смисл?

Який сенс у ынтерсіті до ужгорода? По приблизним підрахункам він буде йти не менше як 10 годин. Та не ліпше уже взяти купейний білет и їхати 14 годин, но зато хоть прилягти можна. Крім того, інтерсіті дорожчий

ДИ
дас ин фантастіш

інтерсіті на електротязі, кить нее електрики, стае на ручник, як го дізель через перевал потягне? юзом?

Г
гоголь-моголь

а як перевести на щиру соловьїну мухосранські хвамілії чічікових і манілових? Чічіченки і Маніловчуки?

РВ
Рождьонним в Мухосранську

Де вам у Європу? Ви, кацапи, не то што за перевалом, ви уже давно за порєбріком.

Л
Лол

Нам границу на перевале надо! нам Киев не нужен ! Они только умеют цены на все повышать ,а не зарплаты

НБ
На Берлін

Нам у другий бік! На київ не йдеме.....там робити нішто

Читайте також