Іран визнав, що збив український літак

19
17

Про це в суботу, 11 січня, оголосило державне телебачення Ірану.

"Внутрішнє розслідування Збройних сил прийшло до висновку, що, на жаль, ракети, випущені через людську помилку, призвели до жахливої катастрофи українського літака і загибелі 176 невинних людей", — зазначив в президент Ірану Хассан Роухані.

Роухані пообіцяв судове переслідування тих, хто винен у непрощенній, як він зазначив, трагедії через недостатню роботу іранських ППО.

Президент Ірану Хассан Роухані заявив про співчуття з приводу трагічної помилки зі збитим українським літаком.

"Ісламська Республіка Іран глибоко шкодує про цю катастрофічну помилку. Мої думки і молитви з сім'ями, які зараз в жалобі. Я висловлюю щирі співчуття.", - написав Роухані в Twitter

Влада Ірану стверджує, що літак збили помилково через його різкий поворот у бік засекреченої військової бази.

Через те, що літак наблизився до бази іранського Корпусу вартових Ісламської революції (елітний військовий підрозділ) він "потрапив під обстріл".

"Сумний день. Попередні висновків внутрішніх розслідувань збройних сил: людська помилка у часи кризи, спричиненої авантюризмом США, призвела до катастрофи. Наші глибокі вибачення та співчуття нашому народові, сім’ям загиблих та іншим постраждалим країнам", – написав міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф у Twitter.

Нагадаємо, 8 січня,в Ірані розбився літак рейсу "Тегеран-Київ". На жаль усі 167 пасажирів та 9 членів екіпажу загинули.

Пізніше прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що літак МАУ збила іранська ракета.

Також про те, що літак "МАУ" над Тегераном могли збити іранці заявили в НАТО та СБУ.

Зокрема американський телеканал ABC News показав 3D-реконструкцію, як іранська ракета могла збити український літак.

Коментарі

Ч
Чуня

А я вліз на бутилку і страждає моє порване кацапське очко

Ч
Чуня

Америкоси влізли в конфлікт з Іраном, а страждають українці.

Ч
Чуня

А я виліз на бутилку і страждає моє очко.

Ч
Чуня

Америкоси влізли в конфлікт з Іраном, а страждають українці.

4
4433

Навіщо нам проблеми Ближнього Сходу? У нас є проблема з дирявим петухом-попугаєм, який тут сере в коментах під ніками 4433 і 096, і якого я щодня бачу у дзеркалі.

Ч
Чуня

Америкоси влізли в конфлікт з Іраном, а страждають українці.

ДК
До кацапського педераста 21:00

Сядь кацапе очком на бутилку і не смерди тут.

4
4433

Навіщо нам проблеми Ближнього Сходу? У нас є проблема майдаунів, які здійснили держпереворот.

Д1
до 18:58

У нас є проблема з тим, що у коментах шариться дирявий кацапський ідіот, який чалиться на зоні в петушиному углу, під час шмону никає планшет у своїй гузиці, а коли менти не бачать - дістає його і строчить тут всяку свинособачу дурню під іменами 1, 111, 455, 555, 4433, 6969, 000, Фері, Треш, Ромаріо і т.д.

4
4433

Навіщо нам проблеми Ближнього Сходу? У нас є проблема майдаунів, які здійснили держпереворот.

О
Олександр

Ірану і зовнішні вороги не потрібні... самі себе знищять ще одного генерала шльопнути і самі себе зотопчуть.

P
pfr

ромаріо - це сто процентів Ваня Чубірко.

ДР
До ромаріо

Вже маєш 109 ч 2 кку, допи.. вісся

R
romario

а як інакше, ніж концтабір та фекальна яма, можна назвати державу (мається на увазі сукупність інститутів влади), яка за 29 років планомірно ліквідувала до 40% свого населення: було 51.2 млн, а зараз за словами навіть представників влади(Спікера Ращумкова) - близько 32 млн. постійно проживаючого на контрольованій територіі населення. А при подальшому існуванні цього концтабору очевидно - до 2050 року стане 20-22 млн. Всі говопять про видуманий холокост та голодомор, а катастрофа відбувається сьогодні де-факто на територіі Украіни.

Т
Троцкій

Сигінятко з ніком ромаріо пише тут за продажні срібники, як біблейський іуда. Неборак надіється на московіта вову, а сам сцить очолити боротьбу за чеську автономію? Покажи на що здатний, а не соплі пускай.

Н
Нетутешній

Romario! Ти 100% десь далеко!) Бо рочків на 3 ти собі туй набалакав! )))

R
romario

Украіна знову в епіцентрі протиборства сильних світу цього: то увійні демократів /республіканців нас затоптали, то тут у війні США/Іран замочили наш літак. Добре розумію кримчан та дончан, які вирішили в 2014 році нічого не мати спільного з цією дурдомною державою, де завжди буде цей хаос, пустий хайп і злидні. Підкарпатським русинам пора б вже теж задуматись про евакуацію нашого краю з титаніку “Украіна”. Якби не Сталін з його аннексією Підкарпатськоі Русі в 1944-1946, то ми би зараз очевидно мали б ту саму повноцінну автономію або ж в складі Чеськоі, або ж Словацькоі республіки, яку ми мали в складі буржуазноі Чехословаччини до моменту аннексіі. А так маємо тільки цю фекальну яму. Вся надія тепер на Володимира Володимировича, якому таки вірю вдасться доробити обхідні потоки навколо цієі дурдомноі держави і тоді тут явно все накриється мідним тазом. Скоріше б.

Читайте також