Іранські військові розповіли, як збили український літак МАУ

10
0

ППО розмістили за кілька годин до катастрофи, оператор приймав рішення за 5 секунд і помилився.

Раніше Mukachevo.net розповідало, що іранські військові сприйняли український літак за крилату ракету.

"ПВО була розміщена на базі КВІР за кілька годин до катастрофи, в 9 вечора 7 січня (літак був збитий рано вранці 8 січня). Оператор побачив рухається об'єкт. Система працювала з перешкодами, мережа була зайнята, і у нього не було підтвердження з боку. В цій ситуації він повинен прийняти рішення протягом 5 секунд і, на жаль, він зробив неправильний вибір ", — визнав генерал Амір-Алі Хаджизаде.

"Оператор заявив, що неодноразово просили, щоб польоти в повітряному просторі були припинені", - підкреслив генерал. Але, за його словами, цього не було зроблено, і в підсумку оператор прийняв цивільний літак за крилату ракету.

За словами Аміра-Алі Хаджизаде., сам він "хотів померти", коли дізнався про те, що сталося, і віддає свою честь "в божі руки". "Ми приймаємо на себе відповідальність за те, що сталося і готові прийняти будь-які рішення з боку влади, яким підкоряємося", - заявив військовий.

Командувач Військово-повітряними силами КВІР поклав на США часткову відповідальність за те, що сталося:

"Імовірність конфлікту була безпрецедентною. Сили з обох сторін були напоготові на 100%. Американці оголосили, що будуть наносити удари по Ірану, тому всі наступальні і оборонні підрозділи Ірану були на 100% пильні, - пояснив він. - У цих умовах ряд нових захисних систем ППО були додані в так зване Кільце оборони Тегерана. Ці перші системи, розгорнуті в західній частині Тегерана, і постраждали від інциденту ".

Нагадаємо, 8 січня, в Ірані розбився літак рейсу "Тегеран-Київ". На жаль усі 167 пасажирів та 9 членів екіпажу загинули.

Сьогодні, 11 січня, влада Ірану визнала, що їхня ракета збила український літак.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також