Іршава приймає фестивальну естафету

8
0

22 вересня стартує VІІІ Всеукраїнський пісенний фестиваль ім.Михайла Машкіна

Проведення фестивалів, які допомагають краянам повніше розкрити свою самобутність і таланти, стало доброю традицією серед самоврядних громад Закарпаття. Днями фестиваль «Гуцульська бринза» привів у Рахів шанувальників Гуцульщини та поціновувачів овечого сиру ( його тут виготовляють за особливим рецептом) не тільки з України, а й багатьох держав світу. Інші свята: – «На Синевир трембіти кличуть», що прописалось на найбільшому карпатському озері – Синевир, що на Міжгірщині, «Мелодії солених озер», якими уславилась Тячівщина, «Червоне вино», котре збирає в Мукачеві величезну кількість бажаючих посмакувати домашні і заводські винні напої та придбати пляшчину чи, навіть, діжку для себе, – усі вони додали доброї слави Закарпаттю та його жителям.


    Сьогодні фестивальну естафету приймає Іршавщина.


    Голова облради Михайло Кічковський та голова ОДА Олег Гаваші підписали спільне розпорядження про проведення УІІІ всеукраїнського пісенного фестивалю ім.Михайла Машкіна з метою популяризації української пісенної творчості, виявлення й підтримки нових виконавців народної, популярної та авторської пісні.


    Проводитиметься він з 22 по 23 вересня 2007 р. в Іршаві, на батьківщині славетного закарпатського композитора.


    Згідно з розпорядженням, управлінню культури ОДА, Іршавській райдержадміністрації належить здійснити відповідні організаційно–творчі заходи щодо підготовки й проведення фестивалю. Видатки, пов’язані з проведенням фестивалю у сумі 10 тис. грн., фінансуватимуться, зазначається в розпорядженні, за рахунок коштів, передбачених в обласному бюджеті управлінню культури ОДА для реалізації Програми розвитку культури і мистецтва в області на 2005– 2007 рр.


    Контроль за виконанням згаданого розпорядження покладено на заступника голови ОДА Івана Качура та заступника голови облради Василя Брензовича.


 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також