Іршавчани з пільговою категорією купують ліки по знижці

7
1

Не раз міськрадою організовувалися різного роду соціальні допомоги та акції. Але завжди було бажання розробити якийсь проект, котрий дав би змогу допомагати людям системно.

 

З цього питання постійно на порядку денному були два пункти – відкриття соціальної аптеки у місті та магазину із знижками на продовольчі товари для пільгових категорій громадян.  Перший важливий крок міською радою зроблено. Після багатьох різних перипетій та спроб, які закінчувалися невдачею, нарешті вдалося втілити в життя давню мрію міськвиконкому – в Іршаві відкрито соціальну аптеку. Наступним має бути такий же магазин. Це питання досі стоїть у ряді перших. Але слід відмітити, що зробити це дуже непросто. Адже державної торгівлі зараз немає і потрібно домовлятися із конкретними підприємцями. У випадку із аптекою вдалося знайти людину, котра погодилася на всі умови, бо ж заробіток тут не дуже великий.
 
Пан М. відкрив у нашому місті аптечний пункт у рамках програми «Соціальний проект м.Іршава», який діє на території міста і надає можливість купівлі лікарських засобів зі спеціальною знижкою для іршавчан, котрі відносяться до пільгових категорій населення та мають обмежені фінансові можливості. Аптека працює цілодобово за адресою м.Іршава, вул.Білецька, 33.
 
 Для того щоб одержати картку для знижки, у міськраді необхідно заповнити відповідну заявку. Отриману дисконтну картку потрібно пред’являти при покупці ліків. Ця Програма поширюється тільки на лікарські засоби і не включає в себе інші супутні товари, які продаються в аптеці, а саме: косметику, дитяче харчування та деякі групи товарів медичного призначення. Дана Програма не поширюється на лікарські засоби, ціни на які встановлені державою. У цілому знижка становить біля 10%.
 
 Щоб перевірити приблизний діапазон коливання цін, ми пройшлися по фармацевтичних закладах нашого міста та просто поцікавилися розцінками на різні препарати. Ми спробували скласти групу медикаментів, яку найімовірніше придбає великий відсоток покупців, просто кажучи, найбільш затребувані. Це звичайні знеболюючі та проти застудні таблетки, препарати для регуляції артеріального тиску та пігулки, що поліпшують травлення. Тож розпочали ми із аптеки, яка надає знижку. За всі ліки, які тут придбали, довелося б викласти більше ста гривень, але, використовуючи картку ми заплатили всього 96 грн.
 
 Із тим же списком завітали у інші чотири аптечні пункти у місті. ПІрашавчани з обачити різницю вдалося. У всіх ціни на одні й ті ж медикаменти помітно вищі. А у соціальній аптеці, навіть без знижок, ці препарати коштують дешевше. Тож, використовуючи дисконтну картку в середньому можна зекономити до 15%.
 
 Як бачимо, питання із соціальною аптекою в місті вирішили, тож сподіваємося, щось придумають із магазином. Тим паче, тут йдеться про допомогу пенсіонерам, ветеранам, малозабезпеченим, чорнобильцям та іншим, хто цього дійсно потребує. Гадаю, що в подібних справах головне не бізнес і заробіток, а підтримка всіх, кому це потрібно та боротьба за здоров’я людей.
 Для отримання будь-якої інформації звертайтеся за тел.: 2-26-85, 0967444363.

Коментарі

З
Зорепад

одразу видно що в Іршаві влада піклується про своїх жителів!

Читайте також