Іршавська соцслужба навідалася до неблагополучних сімей

16
0

На Закарпатті спеціалістами служби у справах дітей О.Рендзей, Л.Томич та Іршавського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді І.Вовканич, Н.Лендєл здійснено соціальне обстеження сімей, що перебувають у складних життєвих обставинах.

 

Сім'я О. з Ільниці - багатодітна, наразі мати виховує 6 неповнолітніх дітей, у двокімнатній квартирі мешкають 9 осіб. Окрім того, що мати не зовсім успішно справляється зі своїми обов’язками, бо один хлопчик має умовну міру покарання, вона ще й не виготовила вчасно паспорт, що не дозволило оформити соціальну допомогу на дітей. Вирішено роботу з сім’єю розпочати з поновлення документів, що засвідчують особу.
 
У іншому випадку сім’я опікуна М., що мешкають в Іршаві, поступово свої проблеми вирішують. Жінці досить важко опікуватися двома підопічними та двома своїми дітьми, але вона багато зусиль докладає для вирішення побутових умов, а спеціалісти РЦСССДМ та ССД допомагають у питанні оформлення документів на житло.
 
У кожному конкретному випадку із батьками, дітьми та опікунами проведено індивідуальні консультації, дано роз’яснення щодо шляхів вирішення проблемних питань. 
 
Здебільного, сімейне неблагополуччя, яке доводиться долати,  спричинене безробіттям одного з батьків, зловживанням ними алкогольними напоями, невиконанням своїх батьківських обов’язків. У випадку, якщо сім'я виконує всі рекомендації соціальних працівників, має бажання і волю змінити свою асоціальну поведінку, вдається зберегти родину, не вилучаючи дітей. Адже у кожному випадку, коли діти залишаються в сім’ї, ми запобігаємо випадкам важких психологічних травм дитини, а також уникаємо послідуючої ресоціалізації дітей, що виховуються в інтернатах. Тому й доводиться соціальним працівникам по декілька разів відвідувати сім’ї, проводити роботу з батьками, здійснювати профілактичні заходи.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також