Іршавське сміттєзвалище - переповнене

12
2

Зберігання та утилізація сміття – проблема, яка супроводжує людей постійно.

 

І якщо його збирання та вивіз в містах і селах налагоджені, то місця для зберігання катастрофічно не вистачає. Наразі така ситуація гостро стоїть перед владою Іршави. Територія, відведена під сміттєзвалище, вже давно вичерпана і переповнена сміттям. Єдиний вихід – це розширення площі. Та поки сміття звалюють на під’їзді до сміттєзвалища. 
 
Проблема зі сміттям не нова, і, напевно, вічна. Можна сміливо стверджувати, що сміття – безсумнівний індикатор людської цивілізації. І чим більше скупчення людей, тим проблем із зберіганням та утилізацією відходів життєдіяльності відповідно більше. На це сміттєзвалище звозять практично все сміття з району, а оскільки місця вже нема, то було прийнято рішення скидати його просто на узбіччі дороги. Та як часто буває, дозволили небагато, а вийшло навпаки: тепер узбіччя перетворилось на повноцінний смітник. На цьому смітнику комфортно почувають себе «сміттєві археологи», які ведуть розкопки і дістають з-під завалів все, що можна здати і заробити на цьому копійчину.
 
Не дивлячись на сморід, вони працюють, адже знайти тут можна залізо у великій кількості, склотару, а також інші предмети, які мають певну цінність. У Європі все це піддається вторинній переробці, цього намагатимуться досягти і в Іршаві. В планах і розширення смітника. Чи змінить ситуацію із утилізацією сміття розширення смітника, покаже час. Та позитивний результат очікується тільки тоді, коли зміниться ставлення до відходів, з яких можна добру половину переробити і повторно використати. 

Коментарі

G
GogolMogol

Ото треба нормально виділити зимлю пуд звалище, постройити завод оби сортував сміття перероблював і утилізував. Тай техніку нормальну закупити а не на трактора нагрузять таку гору шо ото по путьови розсипаться.

I
irshavchanyn

Люди! Не вірьте що воно переповнене! Вони цпеціально там не розчищають щоб продати за великі, не чувані для вас кошти! А ще й від дубрівської сільради взяли декілька гектарів землі ніби під кладовище.....

Читайте також