Іршавські дітки розмалювали гігантську писанку (ФОТО)

17
1

Вже вдруге на Іршавщині проходить фестиваль писанкарства «Котися, писанко, по рідному краю», де діти з різних куточків району показують свою майстерність у виготовленні писанок за допомогою різних технік.

Фестиваль  із писанкарства «Котися, писанко, по рідному краю» започаткував ще минулого року колектив районного будинку дитячої творчості. Цей захід об’єднує дітей, молодь, середнє і старше покоління, він збирає майстрів та учнів образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтв, дає можливість обдарованим дітям району показати свої таланти широкій публіці.

Отож, ІІ відкритий фестиваль із писанкарства відбувся 10 квітня у Іршаві. Більше 50 діток з усього району продемонстрували свої здібності у писанкарстві. Втім без сюрпризів не обійшлося. 

Цього року головним великоднім яйцем міста стала писанка діаметром більше одного метра. Висота цього творіння 150 см. Виготовило писанку деревообробне підприємство «Клен» (директор Лендєл М.В.). Розмалювала писанку Любов Микита разом із вихованцями студії «Боржавська фантазія».

Втім, художники виконали лише частину роботи. Всі бажаючі аткож отримали змогу долучитися до цього творіння і  могли власноруч намалювати найбільшу писанку вже на площі. Як виявилося, найініціативнішими є вихованці міських дитсадків, які вмить обступили яйце та взяли до рученят пензлі. За свою активність отримали подарунок від народного депутата України Павла Балоги, за підтримки якого відбулося передпасхальне свято в Іршаві.

Протягом двох годин всі учасники працювали у актовій залі РБДТ. Вихованці гуртків із усього району зібралися вчасно, підготували приладдя та матеріали для прикрашання великодніх яєць. 

В обідню пору розпочалася друга частина свята, яку вирішили провести на центральній площі міста. Великодніми яйцями, виготовленими за допомогою різних технік (мозаїчна аплікація, аплікація пластиліном, квілінг, витинання, шкрябанка, писанка, декупаж, ткацтво, оздоблення бісером) автори урочисто прикрасили великоднє дерево (автор великоднього дерева Лариса Щока).

Крім того, для усіх, хто виявив бажання повчитися тонкощам писанкарства, на головній площі керівники гуртків та їх вихованці давали майстер-клас, у ході якого розпочалася тематично-концертна програма та нагородження вихованців гуртків, котрі брали участь у заході.

Якщо сприятиме погода, то найбільшу писанку міста та великоднє дерево можна буде побачити на центральній площі міста, біля адмінбудівлі міської ради.

Коментарі

GB
Ganna Bojora

Шановні Ви порушуєте авторські права!!! Ви взяли фотографії із іншого матеріалу!!!

Читайте також