Ірина Фаріон пропонує ввести податок на російськомовні пісні

14
8

Новообраний народний депутат від ВО "Свобода" Ірина Фаріон пропонує ввести в Україні податок на пісні, які виконуються російською мовою.

"Наскільки мені відомо, у Франції та Швейцарії існує податок на чужу пісню і чужу мову. Хочеш, щоб вона була присутня - заплати гроші, і з цих грошей моя культура буде розвиватися", - сказала вона.

"Щось подібне є сенс запроваджувати в Україні, якщо ми вже дійшли до такої грані. Хочеш виконувати пісні російською мовою - немає проблем, є країна, де співають цією мовою, а українцям зі своєю піснею куди поїхати? " - сказала вона.

За словами Фаріон, у Львові є ціла низка радіостанцій, які взагалі не крутять російську музику.

"Звичайно, потрібні рішення і на загальнодержавному рівні, але в нинішній ситуації, коли ця орда може їх блокувати, треба вдаватися до змін на місцевому рівні, оскільки закони про місцеве самоврядування це абсолютно допускають", - вважає вона.

"Мені соромно, що прем'єр-міністр, який живе в Україні 30 років, не володіє мовою", - додала Фаріон.

Коментарі

В
владимир

Если фарионшу отправить на шахту , то она много денег принесет в кубышку государства , заодно ей там мозги вправят в нужное русло

Р
Русин

Володимиру. Ти хворий ідіот і не лікуєшся. Іди хай Смоланка перевірить голову чи є там мізки!!!:)))))

J
josko

Bilysu durnizyu uzse pridumati ne mozsna,OLEKSANDER prav, za takimi politikami psixiatrija pla4e.I take v eurosojuz xo4e ?

Ш
Шандор

Меня возмусчает почему не крутят мадяроязичних песен по Karpatalja радиостанциям. Вы нарушаетте права мадяров.

О
Олександр

За Фаріон психлікарня плаче вже давно.

С
Сергійко

Це все, звісно, добре, але є купа потрібніших питань для вирішення.

Д
Дмитро

А чому тільки на російські? Набагато більше англомовних пісень)) З них можна більше коштів отримати і розвивати культуру (хоча ми то знаємо, що 80% коштів підуть не за призначенням)

В(
Володимир (не плутати з Владімірамі)

Поки ми не відродимо в Україні українську мову і культуру, на все іноземномовне (книги, газети, радіо, телебачення, кіно, театри, церкви та ін.) потрібно всановлювати податки, із яких фінансувати державну культуру та мову. А коли Україна розбагатіє і відродить своє, тоді можна фінансувати і чуже.

Читайте також