Ірина Галай отримала звання почесного громадянина Мукачева та привезла гостей з Непалу (ФОТО, ВІДЕО)

11
5

Урочисте вручення почесного звання відбулось сьогодні, на початку чергової сесії Мукачівської міської ради.

Раніше Mukachevo.net писало, присвоєння звання Ірині Галай одноголосно було прийнято на сесії Мукачівської міської ради ще у липні. Сьогодні цю відзнаку вручив їй особисто вручив мер міста Андрій Балога.

"Важко виразити словами емоції, як в 33 роки, отримати таку відзнаку, рідного міста - це велика честь! Хочу дати, лише одну важливу пораду, своїй молоді — Якщо ви вважаєте, що у невеликому місті, значно менше можливостей та шансів на успіх, тоді ви помиляєтесь! Головне - це рух!", - написала мукачівка у себе на сторінці у Фейсбук.

Разом з тим, Ірина Галай познайомила присутніх з рекордсменом Книги рекордів Гіннеса, легендарним шерпою Мінґмою Дорчі. Саме він допоміг Ірині Галай піднятись на найнебезпечнішу гору світу К2.

Гість з Непалу подарував меру міста прапор своєї країни, кілька символічних подарунків та запросив особисто відвідати Непал.



Нагадаємо, Ірина Галай - рекордсменка України, яка першою серед жінок-українок піднялася на найвищу вершину світу Еверест у 2016 році та найскладнішу за умовами сходження вершину Гімалаїв К-2 у 2021 році, а також здолала цілий ряд інших вершин.

Також Ірина започаткувала соціальний проект "Чисті Карпати", в рамках якого організовує походи зі збором сміття з українських гір. Організовує табори у Карпатах для дітей з аутизмом.

На місцевих виборах 2020-го року обрана депутатом до Закарпатської облради.

Мінгма Дорчі є рекордсменом Книги рекордів Гіннеса. Непалець зробив найшвидший траверс (сходження на дві вершини без повернення до базового табору). 27 травня 2019 року Мінґма о 12:44 піднявся на Еверест (висота 8 848 метрів), а вже о 6:45 ранку був на четвертій вершині Землі Лходзе (висота 8 516 метрів). Тобто, зробив траверс Еверест - Лходзе лише за 6 годин та 1 хвилину!


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

І
Іва

Не вірю , що піднялась на саму високу вершину , для жінки це не можливо

*
*****

Молодець Ірина, сила волі є!

W
Wolf

Сильна ЖІНКА! (і духом, і тілом) Але мабуть дуже важко сказати собі "досить"! та піти з піку своєї слави, любимого заняття та можливих нових сходжень - в більш безпечні для життя захоплення та уподобання. Ти вже Іра всім чітко доказала ЩО ЗМОГЛА, а зараз час і про сім'ю подбати та корисне для людей діло! Бо маєш заслужений Авторитет і Повагу!! Хай щастить Тобі завжди і у всьому!!!

Й
Йовжи

Крутые ребята!

М
Мінґма

И кому это надо?

Читайте також