Іштван Гайдош та Ірина Фаріон розроблятимуть новий "мовний закон"

5
15

Український парламент створив комісію з підготовки "Закону про мови".

Нагадаємо, що 23 лютого було визнано таким, що втратив чинність, закон 2012 року "Про засади державної мовної політики". Ініційований Партією регіонів закон передбачав можливість офіційної двомовності в регіонах, де чисельність представників нацменшин перевищує 10%. Однак рішення парламенту відмовився підписати в.о. президента України Олександр Турчинов.

4 березня Верховна Рада України підтримала постанову про утворення Тимчасової спеціальної комісії ВР з підготовки проекту Закону "Про розвиток і застосування мов в Україні". За це рішення проголосували 275 із 341 народного депутата, зареєстрованого в сесійній залі

Головою комісії призначили віце-спікера парламенту "свободівця" Руслана Кошулинського.

Також до складу комісії входять від Партії регіонів - Світлана Фабрикант, від "Батьківщини" - Володимир Яворівський, від "УДАРу" - Марія Матіос, від КПУ - Валентин Матвеєв, від групи "Економічний розвиток" - Віталій Журавський, від групи "Суверенна європейська Україна" - Іштван Гайдош, від "Свободи" - Ірина Фаріон.

Також запропоновано було включити до складу ТСК депутатів від Партії регіонів Віталіну Дзоз та від "Батьківщини" - В`ячеслава Кириленка і Мустафу Джемілєва.

Передбачено, що робота комісії триватиме до 31 березня.

Народний депутат Ганна Герман вважає, що коли в Криму дізнаються про склад "мовної комісії", ніякого закону вже не буде потрібно.

У свою чергу Ірина Фаріон нагадала, що коли Наполеон дійшов до Москви, російські дворяни відмовились від спілкування французькою, мови загарбника.

Мукачево.net

Коментарі

К
Козак

Мені ваш Гайош не цікавий. Мені цікаво - Чому Фаріон Ирина, а не Орися? Москалька, геть з України!

КВ
кулі в чоло

А типир у Суверенній Європейській Україні? Но сись Гойдош усім уже надоїв із своїми фиртиками -Бабяками, Медвідями, Пейтерами. типир они - європийці, а дотипир били ПиРдистами???!! Типир буде нас у Європу вести, а до того вів у Сибір. Пси они всі, на їх руках кров людей. Нема їм віри од народа, і прощення од Всевишнього. А берегсазькі риги - уся там лабойки, митники, моцяки... мерзоти-убивці, бо киби вийшли они і такі як они із ПР, може люди би не били убиті.

СЛ
Совість людська

Гнати Гайдоша з ВР! Ганьба йому. Най сидить і мовчить, бо вже досить понаписував!Хто його у ту спеціальну комісію взяв?!!Хто дозволив? Як скоро зрікся регіонів і перекрасився! Татарську мову треба дійсно захищати, бо вона зникнути може.Угорську мову ніхто не утискає(МОЖЕ НАВІТЬ НАВПАКИ - УКРАЇНСЬ УТИСКАЮТЬ!!!) і не треба перебільшувати!!! Гойдош, досить паіаритися! У наступний склад ВР ні ти, ні Бушко не увійдете! Обіцяю!

ДБ
Довідкове бюро

В цей день Іштван гайдош в черговий раз розважав гопоту в Маріїнці своїми промовами: Козакам відрізали голови. Козак 4 сотні Майдану Михайло Гаврилюк розказує про криваві події 18 лютого https://www.youtube.com/watch?v=j9Me5NozPYo#t=120

ДI
до I am

Як? Та Ви не знаєте хто такий Гайдош? Та він у Києві перед тітушками кілька разів виступав, ще і перед днем коли снайпери десятки людей вбили!!!!!!!!1 Та Гайдош на колінах має в Берегові стати і покаятись перед мадярами. Но, кіть вони цього хочуть. Балога такого не робив, на стільки він ліпше.

IA
I am

А наскільки липше Балога ніж Гайдош? Він теж бігає від влади до владу...

С
саша

Гайдоша,Бабяка на вили,абонараз.Скоти,проститутки.Кинули регионив,дружбанив.ХАНА.МОЧИТИ.

ЗБ
з Берегова

підтримую про орден Вина на 100%, бо це збіговисько паплюжить справжніх виноробів

КС
к стати

Орден вина в Берегове давно пора разпустить ибо членами ордена в последние5 лет набирают не истинных виноделов а местных политиков.Пора етот спектакль прекращать.В ордене есть всего 3-4 винодела остальные только пют на шару.

В
Венгр

А что Вы сделали для Украины и венгров все те что пишут эту грязь наверное ничего только сидеть в интернете и поливать всех грязью чтоб было легче на душе, пусть каждый смотрит в свой огород и обернется назад и посмотрит что я сделал в жизни и куда ходил чтоб легче было писать комментарии!!!!!!!!

ЗБ
з Берегова

Гайдош повинен вибачитися перед угорцями і перед своїми виборцями, інакше, як він думає далі в Берегові перед людьми показуватися (на день міста, на фестивалі вина у мантії, зокрема, ...), чи йому взагалі наплювати на всіх, зараз таке не пройде.

Ч
ЧИСТИЛЬЩИК

ЛЮБИЙ КО БОВ У ПР ПРОФУРА

Ц
цензор

Я переконаний що Гайдош не е представником Закарпатських угорцив у ВР.Вин е представником партии регионов и все.Треба було видразу вийти з ПР писля видмови регионалив пидписати угоду в ассоциацию з ЕС якщо вин вважае себе европейським политиком.Угорци сповидають европейськи цинности .Тому Иштванко досить було вважати так що угорци тупий електорат який будеш використовувати надали в своих интересах и пиаритися як великий законотворець.Видбудеш ще 2-3 мисяци политиком и все финита ля комедия можеш писати книгу про свои велики политични досягнення.Може Бушко купить и прочитае.

Ч
читач

і говорив від імені всієї угорської громади про вірний курс Януковича...до тітушек з луганщини і беркуту взивав угорською)а берегівчани його за це заклеймили ганьбою.

В
вуйко

іштван гайдош - політична повія, пристосуванець бігав у Маріїнський парк на антимайдан як під пня срати фуууу мерзота

Читайте також