Іспанія передає Україні ще 10 танків Leopard 2A4

129 2

Іспанія передає Україні ще десять танків Leopard 2A4 після капітального ремонту, а також кілька екскаваторів-навантажувачів та велику кількість протитанкових ракет.

Зокрема до пакета військової допомоги входять десять бойових танків Leopard 2A4, кілька екскаваторів-навантажувачів та велика кількість протитанкових ракет. Про це йдеться у пресрелізі, який опубліковано на сайті Міноборони Іспанії.

"Розпочато мультимодальне транспортування 10 бойових танків Leopard 2A4 в Україну після завершення капітального ремонту, налагодження та процесу готовності на заводі Santa Bárbara Sistemas в Алькала-де-Гвадайра (Севілья) та проходження відповідних випробувань для перевірки", — йдеться у повідомленні.

В іспанському оборонному відомстві нагадали, що перший етап транспортування військової допомоги з Севільї до Ферроля був здійснений наземним транспортом минулого тижня.

З цією новою партією Leopard 2A4 Іспанія передала Україні вже 20 таких танків, і планує підготувати або передати ще один новий набір протягом другої половини 2024 року.

Коментарі

Г
Генерал

Дрони , ракети , артснаряди , літаки - це є пріоритетом у війні. А танки минуле .

М
Мукачево

Вони нормальні? Для чого зазначати настільки конкретне місце ремонту?!

Читайте також