Іспанці сфальшували прогноз восьминога-оракула на півфінал мундіалю (ФОТО)

21
0

У соціальних мережах і на деяких іспаномовних спортивних сайтах поширилися помилкові повідомлення про прогноз восьминога Пауля з німецького міста Оберхаузен на півфінальний матч чемпіонату світу з футболу між Іспанією та Німеччиною. Повідомлялося, що Пауль пророчив перемогу Іспанії. Про це пише іспанське видання ABC.

Ці повідомлення підкріплювалися фотографією восьминога, який нібито віддав перевагу черепашки з контейнера з прапором Іспанії черепашок, які поклали в контейнер з прапором Німеччини.

Виявилося, що ця фотографія в дійсності є монтажем. Оригінал фотографії було зроблено перед матчем Німеччина - Сербія, результат якого передбачив Пауль, який вибрав контейнер з прапором Сербії. При монтажі сербський прапор замінили іспанською.

Восьминіг Пауль здобув популярність завдяки успішним прогнозам результатів матчів збірної Німеччини на ЧС-2010. Німці провели на чемпіонаті світу п'ять матчів, і кожного разу прогноз молюска опинявся вірним. Пауль передбачив перемоги збірної Німеччини над Австралією, Ганою, Англією та Аргентиною, а також поразка від Сербії.

Матч Німеччина - Іспанія пройде 7 липня. Ця зустріч розпочнеться о 21:30.. Прогнозу на цей матч Пауль поки не дав.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також