Історії та традиції: католики Закарпаття святкують День святого Мікулаша

5
0

Найбільше це свято полюбляють дітлахи, адже їм Мікулаш приносить подарунки.

Святого Мікулаша, або ж Міклуша, вшановують у різних країнах люди різної віри. Крім цього це свято історично святкують і на Закарпатті, адже за католицьким обрядом припадає на 6 грудня.

Святий Миколай - це реальна людина, яка народилась в Греції. Миколай став священником у Римі та подорожував світом. За своє життя зробив чимало чудес. Лікував людей, допомагав бідним та проповідував. Помер 6 грудня приблизно у 350 році. Тому саме в цей день у світі вшановують його пам`ять. Кажуть, що будучи досить заможним, він підкидав бідним людям вночі під двері золоті монети, звідси й пішла традиція дарувати щось.

Першими зустрічатимуть чудотворця Міклуша католицькі дітлахи. Мукачівський, Ужгородський, Берегівський та інші райони Закарпаття, які розташовані найближче до кордонів славляться своєю багатонаціональністю. Угорські, румунські, словацькі та німецькі традиції міцно переплелись з українськими і день святого Миколая не виключення.

Серед традицій, то це написання листів до святого з проханням про подарунки, але мусять повідомити чи були чемними увесь рік. Крім цього католики вішають шкарпетки над каміном чи пічкою.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також