Історична добірка: Як виглядав унікальний залізничний транспорт на Тячівщині

14
7

Якщо ви бачите, що на вас їде по колії радянський "Москвич", то це могло бути у Новоселиці.

Так, от, до 1998 року в Тячівському районі ще була в роботі Колочавська вузькоколійка, а перероблені під неї радянські автомобілі служили, як спецтранспорт.

Сьогодні ж вузькоколійка у Колочаві діє у вигляді музею і більшість залізничного транспорту було збережено.

Такий вид транспорту був популярний у 50 – ті роки минулого століття, нині ж така подорож – ні що інше як цікава атракція для туристів.

Ідея створення музею належить уродженцю Колочави, Станіславу Аржевітіну, який за власні кошти і за допомогою веретанів залізниці віднайшов і реставрував зникаючі експонати вузькоколійки.

Нагадаємо, що ознайомитися із розширеною інформацію можна у матеріалі про відкриття музею Колочавської вузькоколійки.








Коментарі

Д
Девятсотому

Прямо таки весь обком партії доблесно на суботниках трудився на побудові "тереблянської гес" (она Теребле-Ріцька, но то такоє, тобі єдно). Ко побудував, я тобі уповім: це був ще чехословацький проект, потім мадяри думали, є розробки італійських геологів. І на 20-30-ті роки прогресивний і достатній. Но не встигли зробити, тож побудували фіни після війни. Це були примусові роботи, а комуняки твої лем глипали.

М
мiша

Тересва= УСТЬ-ЧОРНА ходив пасажирський .поізд. 4 рази в день. Грузові ходили тоже каждий день. НА легковужці возили касіра з зп. ПОбудована била за чеськуй владі. ПРАЦЮВАЛА ДО НАВОДНЕ ННЯ 1998 року. був поскодженний міст в Нересниці і пару км колій. НО НАША ШАНОВНА влада рішила що нахрена іі ремонтувати . і потихенько все прийшло в упадок. до автора=== учіть добре матеріал. Колочава доста далекувато і до цих фото не мае ніякого відношення

9
900

Ко зробив Тереблянську ГЕС? Нащадки Бандери? Ні - прокляті комунішти!

С
Спеціаліст

Ніякий він не крутий,він звичайний лохопед!

З
Знавець

Ви усі ще не знаєте Бориса Адамчука,це крутий хлоп зі Львова!

Р
Русин

Де Тячів і де Колочава ? Редакція , не знаєте , то хоч на карту подивіться ! Відстійні інформації ізо дня в день .

P
pfr

Ко сесе написав? Ся вузькоколійка бола у Тячівському районі, но називалася она Усть-Чорнянською і вела з Турбату і Німецької Мокрої до Тересви. А Колочава хоть і недалеко, але у Міжгірському районови. І в Колочаві нигда не боло вузькоколійки. Лем до Вільшан вела робоча, коли там робили греблю для ГЕС.

Читайте також