Історичні кадри: як у 1981 році Ужгород став врожайною столицею Закарпаття (ВІДЕО)

11
9

Щороку колгоспники Закарпаття проводили осінній ярмарок в Ужгороді, де продавали все вирощине на полях.

У мережу потрапив черговий фрагмент архівної кінохроніки про Закарпаття, який завантажили користувачі спільноти 1939.in.ua у мережі Facebook. 

На кадрах хроніки автор намагається передати атмосферу свята врожаю, багату пропозицію місцевих господарників, а також колоритність свята в обласному центрі Закарпаття.

Як святкував Ужгород - у відеосюжеті. 

Дивіться також, як чехословаки "пустили під бетон" річку Малий Уж

Коментарі

1
10:14

Но увін упувів чисту правду.

ДВ
До Васіля

В тебе основний смисл в жизни і критерій оцінки свободи-це публічно назвати когось дурнем. Да..а! Ти напевно "інтелектуал" сьогодення!??

В
Вася

до посліднього: А ну скажи у 1981 році що Сталін дурень або собака немита. Да тебе посадили би! А скажи це тепер що Порошенко дурень (так лагідно пишу бо на сайті не можна матюкатися) да ніхто тебе не посадить, можеш піти до поліцая і сказати йому що Порох дурень і нічого тобі не зроблять. А ну піди в Росію і скажи що Путін дурень, да відразу закриють тебе. Я веду до того що тоді була диктатура, а тепер свобода слова. Тільки, поки що люди терплять.. не знаю чого.

2
21:53

А "незалежна" -санаторій!?

2
21:34

Дурдом був СРСР.

Я
я

До 20:57. Ага, а зараз газ, нафта, сталь, електроенергія...все тобі іде і на твоє благо. Зараз купуєте пшеницю у Єгипті. Ставісь рабом у НАТО і капіталістів. Що ти хочеш опротестуватиЮ очевидне, що розікрали і розвалили все і вся і за допомогою таких безмозглих скакунів, що чекали, як у дурдомі капіталістичний рай!!! Я вже 25 років чекаю, коли ви звідси пропадите. Ви зайди залізли до мене,то ж драпати тобі!!!

ДЯ
До я

Хороші були роки.На всю силу запрацювали транкордонні газопроводи через закарпаття,качаючи денно ночно сибірский газ у загниваючий європеський капіталізм.Країни НАТО із радістю купували радянський газ із нафтою по дешевій ціні. Країні рад (СРСР) завжди була потрібна валюта,на яку вони купували пшеницю у США і канаді.Навіщо ти томишся в Україні , тікай у Росію,там СССР діє на повну силу.

С
сесесер

Ага, як прийшли совєтьі, забрали у мого прадіда два воли, корову, та розібрали півхліва - бо куркуль. Позабирали землю, яку придбали та на якій працювали десятки поколінь моїх пращурів. Поклали головою колхозу п'яницю-комунішту, а через три роки догаздовалися до голоду на Закарпатті!!! Це був прямо радянський рай - всьо вокруг народноє - всьо вокруг мойо - тобто нічийо - всі навколо бідні і щасливі. А знаєте, коли начали платити пенсію колгоспникам в сесесері??? у 1964році. Тобто рочерез 30 років, після їхнього повного розкуркулення в Україні!!!

Я
я

Видно,як люди "бідували",як "притіснялися" етномотиви,як люди "томилися" в "тюрьмі народів"! Не те,що в сьогодення- кругом свобода,європейці всі нас забрали на роботи по благоустрою, людина-людині друг,побратим і головоріз,"безкоштовна" медицина конкурує з мольфарами, "безкоштовна" освіта дорожча за платну. Україна на ПЕРШОМУ місті по бідності в європі! За це варто було боротись! Які американці "правдиві" і " гуманні".Що обіцяли те й зробили! СУГС!

Читайте також