Історичні кадри: на чому літали закарпатці у 60-х роках з Ужгородського аеропорту (ФОТО)

16
10

У мережу потрапили історичні фотографії Ужгородського аеропорту, зроблені 12 серпня 1968 року.

Фото на своїй сторінці у мережі Facebook завантажив користувач Олександр Герешко. 

В описі до фото закарпатець розповідає про ціни на перельоти та види літаків, на яких літали закарпатці. 

- 50 копійок три круги над містом на "кукурузнику" поріднювали його з юним поколінням ужгородців. 12 карбованців до Львова і 21 до Києва, при зарплаті біля ста, робили звичайним транспортом дорослих, - описує польоти Олександр Герешко. 

Ужгородці також згадують, як літали на пасажирських АН-24, АН-10, АН-2. 

Рекомендуємо також переглянути, як відправляли перший рейс фірмового потягу «Ужгород-Київ» у 1971-ому році. 

Коментарі

В
Василь

До "milosh" В кінці 80-х - початку 90-х я вилітав з а/п "Ужгород" і прилітав назад саме за стипендію. Один раз купив авіаквиток взагалі без документів - людям вірили,а думка влаштувати теракт на борту літака нікому навіть не приходила в голову бо мізки людей були "заточені" на творення,а не на паразитування на народної крові,як у окупувавших владу селюків.

В
Вариш

При "кривавому тоталітарному режимі" було стільки понабудовано, що і нині тото не годні до конця розокрасти, а майдануті просто втратили аргументи і щось лопочуть про "совок". Україна станом на 1990р. виробляла 4-5% (!) від світового ВВП, а сьогодні жебрає по світові, загнавши майбутні покоління в борги.

S
stalin_jugend

до мілоша: не сміши мої тапочки, розкажеш се тим, ко не видів совка, школото........

ОБ
Олег, Берегово

В розвиток теми: В 1960-х в Берегові був власний «аеропорт» http://beregovo.today/NewsOpen/id_news_371563

Р
Руснак

Мерзко позирати! Тот тоталітарный, злочинный режим такоє построїв.Окупанти їдні.Не то што типирь за неньки. Свобода.Літай хуть на .....Свобода.Освободітелі освободили нас уд заводу, фабрик, лісу,не заставлявуть нас робити, вчитися, лічитися.Фантастика.І льодям іщи ся штось не льобіть?

Я
я

Успешно перемогли окупаційний аэропорт.

В
Василь

Доповню: в 80-х Ужгородський аеропорт модернізували,авіапарк проходив планову заміну,- морально застарілі борти поступово замiщалися сучасними типами близькомагістральних і середньомагістральних літаків. Я сам вилітав з а/п "Ужгород" на новеньких ЯК-42. Потім владу окупували терористи,- тупі рогаті сільські скоти,які розграбували все Закарпаття,в т.ч. і Ужгородський аеропорт. До "Юлiй": народні гроші iз "Сберкасс" вкрав рагуль з села Хоружіевка Ющенко,під керівництвом рагуля з села Великий Житин Кравчука. Селюки у владі - це терористи,диверсанти,злодії,вбивці і просто паразити.Всi,без винятків. Тому і відповідати перед народом за злочини перед Україною теж будуть всі,хто так чи інакше пов'язаний з рагульсько-терористичним окупаційним режимом Кравчука-Кучми-Ющенка-Януковича-Порошенко.

Ю
Юлій

Володя, Ви правильно порахували. Просто у ті часи не треба було виділити 100грн на мобілку і інтернет, 40 грн на кабельне, на бензин (машину мали лише партійні бонзи, або як і тепер заробітчани), на таксі (люди залюбки ходили пішки і 3 км). Змінити гардероб чи придбати електроінструмент виходило рідше ніж був Новий Рік, нормальні книги треба було теж замовляти, а в "нагрузку" тобі впарювали Огарьова, Лєніна і всяку туфту, тому люди (не усі, звичайно) менше читали, що хотіли. Тому грошей було більше, бо купити було нічого. Хтось і літав, а хтось відносив гроші у Сбєрбанк, які собі привласнили комуняки, що розвалили Союз і чисто випадково стали олігархами. А хліб був дешевий, бо купуючи авто за 3тис, при собівартості 1тис, людина проплачувала цей хліб своїй і сусідській сім"ї на 30 років

В
Вова

21карбованець квиток з Ужгорода до Києва.При ціні на хліб 7коп, це 300буханок. Тепер хліб коштує в середньому 10грн, 300 буханок= 3000грн, як і теперішня вартість квитка з Ужгорода до Києва. Нічого не змінилося в цінах, крім зменшення рівня прожиткового мінімума

M
milosh

Мій няньо за стипендію міг пів-Союза облетіти ))

Читайте також