Історичні кадри: у 1910 році Боржавською залізницею їздили фірмові паротяги з Франції (ФОТО)

6
5

Пасижирів перевозили не дешеві вагони та паротяги, а виготовлені спільно Угорщиною та Францією.

Дуже цікаву та архівну світлину у мережі Facebook оприлюднили користувачі спільноти Transcarpathian Heritage. 

Автори, описуючи світлину, уточнюють, що основний паротяг на світлині виробництва заводу угорського заводу Ganz & Cie з подвійним вертикальним котлом системи De Dion-Bouton, яка вироблялась у Франції. 

- Світлий вагон-мотриса ліворуч на фото — парова мотриса з вертикальним котлом спільного виробництва угорського заводу Ganz та французької компанії De Dion-Bouton . У 1908 році на Боржавську залізницю було поставлено 5 таких мотрис з нумерацією BGV 1—5. Місця для сидіння були I та III класів (7 та 14 місць, відповідно), - описують світлину. 


Дивіться також унікальні кольорові фото Рахова початку 40-х років. 

Коментарі

КС
Карпато- словин

Давайте єден єдному ни лукавити . Украйина ни окупововала наш Край , окповав Совецкій Союз (Россия) . Украйині наш Край дuстався прицепом ,як и Крим . Крим маскалі забрали назад , бо реально лакомьій дараб . Исе факт .А чого так легко забрали , та того што на Украйині за 25 рокuв нигда ни бьіло при владі державникuв , исе тоже факт . Ниє іх и дораз .

ДН
до нижньої марги

Кацапський окурок, ісе всьо што в тебе боло в методичці?!

О
Орк

Ви Одумайтесь!!!! 1910!!!!! Вже тоді На мадьярському Закарпаттю Їздили "французькі" поїзда!!! І Шо Їздить Тепер На Окупованому Україною-Закарпаттю!!! Скажить -Шо???????????????? І хто в Цому Винен ,: Путін, чи Орбан??( А нет мадьяри и Руські.)

U
uuu

У 1910 році закарпаття не належало до України.

М
Мікулаш

"...виготовлені спільно Угорщиною та Францією". Я правильно зрозумів, що паротяги для українського Закарпаття були замовлені урядом України ?

Читайте також