Історичні кадри: у 1944-му бездоріжжя та сніг зупиняли радянську армію на Закарпатті (ФОТО)

19
12

Погодні умови осені 1944 року не сприяли веденню бойових дій та просуванню радянських військ на Схід.

Архівні історичні фото були оприлюднені спільнотою 1939.in.ua у соцмережі Facebook.   

- Радянські війська долають карпатський перевал, 1944, фото Аркадія Шайхета, - йдеться у описі до фото. 

На фото видно, що умови пересування територією Закарпатської області для радянських військ були складними. Сніг і бездоріжжя зупиняли рух колон бійців, артилерії та піхоти. 

Складні погодні умови ускладнювали відступ німецько-угорських військ. 

Як відомо, радянська армія звільнила територію області від фашистів у жовтні 1944 року, після чого було завершене звільнення етнічних українських земель. 

У 40-х роках, до речі, НКВС готувало вбивство єпископа Ромжі на найвищому рівні, а у 70-х роках радянська влада засекретила придушення масових заворушень у Тячеві

Коментарі

1
111

Взагалі то Чехословаьку Республіку окупував не СРСР, а Німеччина, бо масонський уряд ЧСР, на догоду глобалістам, здав її Гітлеру. Подкарпатська Русь з бродіями та волошинами - це вже дрібні деталі.

SJ
stalin jugend

Ушитко рішав камарад Сталін, главнокомандуючий РККА, а ви мало некомпетентні. Тоди треба було протестувати.... поработалі би на лісозаготовках, а многі мадяри там обсталися, даже дако заводили сім'ї. Даже жиди, розумно організовали Єврейську автономію, очень дальновидно, однако..... вибачте що не по темі, згадав Сталіна

Ф
факт

В 1942 році Гітлер і сталін подписав пакт чи договор з фашистами про то што закарпаття переходить у склад ссср СЕ Я ДО ТОГО ВЕДУ ШТО ВОЙНА ЙШЛА ДО 1945 РОКУ. ДУМАЙТЕ - ДУМАЙТЕ. ЕДНІ ФАШИСТИ ПОМІНЯЛИСЯ НА ДРУГИХ.

ДШ
ДО Шарий

А типир оціни як живуть німці італійці де била як ти кажеш коричнева чума і бивші народи СССР-так що Красная армия зря старалася лише млн. люду в землю закопала...

Б
Бімба

Она би і типирь не пройшла. Нич ся не поміняло..

Ш
Шарий

Красная армия освободила СССР и почти всю европу от нацистов ! Честь и хвала многонациональному советскому народу, который отстоял своё право на свободу и независимость от коричневой чумы !

НЗ
Наше Закарпаття

Етнічно Украинські Землі??? І відколи це Закарпаття було Украинським??? Тупі Ви Укри!! Вчіть Історію!! Закарпаття Ніколи Не Було- І Не Буде Окрайінським!!!!

Г
Гейза

бздьож і звіздьож, як і вся ряндянська та окрайинська історія, кроме того хіба, шо руськой войсько просувалося на Подкарпаття з Запада на Схід.Се єдно -правда.Руські заходили на Подкарпття з боку Мадярщини, Ніредьгаза бола захвачена на 4 дні скорше перед Ужгородом, бої довкола Дебрецена вообще началися щі в началі Октовбра.Кібо руским пришлося проходити з боями через Карпати, то они, з учотом оборонних споруд лінії Арпада, зайшли би сюда може дись уже після взятія Берліна. Про се свідчяить тот факт, шо бої на Дуклі тяглися з осені 44 до яря 45, хоть там і не боло лінії Арпада.Мадяри не хотіли вступати у 2 світову войну, але коли вже ся так стало, то єдинственні з німецьких союзнику стояли з ними до самого конця а не бігали гі словаки ці румуни з єдного боку на другий

Ш
Шандор

Красная армия освободила наш край і люди від европейського життя а принесла жебрацтво

С
Сергей

Красная армия освободила СССР и почти всю европу от нацистов ! Честь и хвала многонациональному советскому народу, который отстоял своё право на свободу и независимость от коричневой чумы !

І
Історик

"Як відомо, радянська армія звільнила територію області від фашистів у жовтні 1944 року, після чого було завершене звільнення етнічних українських земель. " Шо-шо? Моя прабаба була полька, прадід був австріяк, нигда туй україни не боло! Закарпаття до 2-ї світової було поділено між Чехійов і Мадярщинов, не женіть кіть не вчили історію, неуки!

А
Андрій

А від кого освободили або від чого??? Наша область була в складі Чехословаччини!!!! СССР просто окуповало собі наш край!!! Якщоб цього несталося то булиб ми тепер автономією в складі Словаччини

Читайте також