Історичні кадри: Ужгород на радянських листівках 80-х років (ФОТО)

46
5

У мережу потрапили чергові архівні світлини обласного центру Закарпаття.

Цікаві історичні фото листівок Ужгорода середини 80-х років ХХ століття оприлюднила спільнота Kertvarosh у мережі Facebook. 

Колекція листівок з туристичними родзинками Ужгорода та району вийшла у 1986 році. Видавництво - "Мистецтво", Київ. На фото зображені панорами міста, Пагорб Слави, площа Богдана Хмельницького, готель "Дружба", ресторан "Турист", середньовічна фортеця на Замковій горі у Невицькому та ін. 

Дивіться також, як виглядало Мукачево на угорських листівках 30-х років

Коментарі

J
jbl

Советський союз це повна "ж" була. Хто вважає що то золоті часи були то хворі люди або з менталітетом парашистів!!! Я виріс у союзі, я єдиний хто відказався стати піонером, єдиний хто міг постояти за себе як морально так і фізично у 80-х роках. Це ж якою потрібно бути державою щоб внушати всяку ахінею про себе своїм громадянам.. хоча тепер рашка тоже саме робить. Я не українець, народився в Закарпатті - я є закарпатець!) Корінне населення Закарпаття ніколи не любило росіян їх вважали і тепер вважають бидлом, грязним бидлом! А вот Україну поважали, да і живимо в неї. Так що потрібно старатися щоб жити не з голими стінами, а по штукатурити, по білити, ремонт зробити бажано генеральний з перестройкою... Слова мого покійного діда: До советів Ужгород був чистим, молоко лишали під дверима. Культура. Прийшли совети почали красти, молоко крали! Їхні жінки не могли відрізнити бальне плаття від вечірнього... нація дикарів!

О
Олег

Ни за что не поверю, что та власть зла народу желала.. И в 1992-м Ужгород в отличие от бесноватового Львова, срочно по команде сбивающего русские надписи,.. был добрым тихим и уютным - русско-венгерско-чехословацким.. И очень чистым!

Г
Геша

Якщо відволіктися від сучасної пропаганди, можна констатувати, що в ті часи люди були щасливіші і доброзичливіші. Мабуть скоро подібні твердження будуть прирівнюватися до носіння георгієвської стрічки.

1
1

Не знаю, но на этих фотографиях город выглядит более ухоженным, спокойным и добрым, нежели сейчас. Ну а люди однозначно были лучше, печально, но факт.

У
ужгород

Як на мене, в той час, люди були поряднішими

Читайте також