Історичний міст-віадук, що є одним з найбільших в Європі, знаходиться у Ворохті (ФОТО)

225
10

Збудований ще за часів Австро-Угорщини, арковий міст був частиною колії, яка мала поєднати нинішню Західну Україну та Відень за допомогою залізничного сполучення.

Унікальний арковий міст збудований у 1894–1895 роках. Його загальна довжина 130 метрів, а будували його італійські полонені солдати. Віадук став частиною колії, що пролягала через Карпати та повинна була прямувати аж до Відня, але через початок Першої світової війни задум так і не втілили в життя.

У 2000 році поряд з історичним збудували сучасний залізничний міст через річку Прут, аби зберегти пам’ятку від руйнування. 

На території Західної України до тепер збереглось ще чотири віадуки – два на Тернопільщині та один на Львівщині біля Лавочного.

Довідка:

Віадук (віадукт, ваядук) — міст на високих опорах через глибокий яр або ущелину.

Коментарі

Д*
До *****

Почитай історію,як ці діди-прадіди прагнули волі і незалежності:))))))))))Зналиб діди що вийде з тієї незалежності то діте б не чинили б нігде більше,а твій дідо знав б який майдаун онук вийде та геть пристрели б тебе при народженні

Д*
Для *****

Што я учинив доброго- знаю я, а то, ош нули обсталися лем у вас, се знає цілий світ. Не зовсім ясно, штось мав на увазі в пасажі о "загарбники будували кров"ю та мозолями твоїх дідів та прадідів", айбо таким stream of consciousness вас кормлять уже двадцять щі пять літ. Моїм дідам єнно било, ци є дагде якась Україна. Жили сьме в Європі. А ти бери пушку та вали на схід, кить тобі так кортить.

ДН
До нижнього

В перше за останній час читаю слушний, мудрий коментарі на цьому сайті, А то таке відчуття, що в Мукачеві одні колаборанти. Дякую Вам п'ять зірочок.

*
*****

А ти,тварино недолуга,що за все своє життя доброго зробив,що залишиш після себе на 100 років?Як нулем живеш,так ним і помреш-не важливо де-в Україні,в Угорщині,в США...Такі особини вміють лише готове використовувати і руйнувати,ще й думати,що йому хтось щось винен... Гордишся тим,що загарбники будували кров"ю та мозолями твоїх дідів та прадідів?!Почитай історію,як ці діди-прадіди прагнули волі і незалежності,як вмирали за неї,а ти тут ниєш,сереш на все своїми гнилими коментарями.

4
455

Вася, айно, ненавидиме, зато сьме вже "за бугром". А ти жий у гівні та молися на синьо-жовту рянду. Щастя тобі в тому.

ЗВ
Закарптський Вася Васильович

сепари кончені газуйте в мадарію кіть так ненавидите державу в якій живете

1
123

122 років тому побудований , по сьогодні він ще живе поки не знищать ,Що ви побудували за ваші 25років ,крім неволі ? що проживе 120 років ? Подумайте !!!!!!! Трохи ..Патріоти .збережіть того що отримали !! Чи загарбали...

В
володимир

помилка...найбільший віадук був в Яремчі!!!

1
123

Це стид и позор в якому стані и як виглядить наші діди увидівши би сесе нараз би ся застрілилися

3
369

"На території Західної України до тепер збереглось ще чотири віадуки – два на Тернопільщині та один на Львівщині біля Лавочного." - це все будували мадяри.....Що будувала вільна окраїна крім війни за 25 років вільності ? то що залишилось від СРСР знищили розікрали .....подумайте...або в нас є Герої!!! за їх шкод а дійсно , полягли даром не знати за кого ...

Читайте також