Історичний ретро-потяг ГР-280 вирушає у перший рейс по Боржавській вузькоколійці (ГРАФІК)

4
7

Цієї п’ятниці, 4-го серпня, зі станції «Виноградів» у свій перший рейс по Боржавській вузькоколійці вирушить історичний потяг на чолі з ретро-паровозом.

На Закарпатті стартує нова туристична атракція. Цього тижня вирушає в рейс історичний ретро-потяг ГР-280.

За попередніми даними, маршрут поїзду, протяжністю двадцять кілометрів, пролягатиме через місто Берегово до станції «Хмільник» і триватиме три години із зупинками.

Паровоз Гр-280 побудований майже 70 років тому в Німеччині. 

За планом потяг, у складі якого три пасажирські та один вантажний вагони, курсуватиме по вузькоколійці протягом серпня щоп’ятниці й щосуботи.

Паровози Укрзалізниці цієї серії вже стали героями багатьох фільмів та сюжетів, зокрема серіалу «Дев’ять життів  Нестора Махна». 

Паровози серії «ГР» на сьогодні в Україні використовуються на Київській дитячій залізниці та встановлені в різних містах як пам’ятники.


Довідка

Вузькоколійна залізниця у Боржавській долині працює з 1908 р. Ширина залізничної колії — 750 мм. Назва вузькоколійки пов'язана з річкою Боржавою, по узбережжю якої проходить колія. Першочерговим завданням залізниціі було транспортування деревини з гірських масивів (Полонина Боржава, Великий Діл) до Закарпатської (Притисянської) низовини. Хоча вона використовувалася й для пасажирських перевезень.  Вона проходить територіями Берегівського, Виноградівського та Іршавського районів. 

Коментарі

Р
Роман

ну і писанина в попередніх коментарях) хоча по стилю це один неграмотний рагуль бушує)) а вузькоколійка чудова!

T
T

На святи " видризаних пальцив" : DDDDDD

T
T

Уже за виручку вид тих всяких празничкив построили б новий мист, а не лиш ситку натягнути.... Точно шо просто чекають коли на когось упаде, а потом буде "слидство встановлювати 5 рокив" чого упав мист и покаличив людей...а наши дороги керуючи мистом, люди...НИЧОГО НЕ ЧУЛИ И НЕ БАЧИЛИ БО ПИД МОСТОМ НЕ ХОДЯТЬ!!!!!!!

О
О

Олександр,логика тех кто сидит в ратуше,в то,что бы придумывать разные попойки и оргии в парке,красиво представлять проекты и велозаезды...,под мостом пока кого-то не покалечит не почешутся,хоть бы сетку натянули от мелких кусков,люди идет только через подмост к ГИДу,а если,ни дай Бог с верху рухнет "отмороженная"фура или маршрутка,а как привлекает туристов вид Мукачевприбора-образец хозяйственности и инвестиций,"они"никак не поймут,что Люди уже давно знают,что "они" НИЧЕГО сами создать не могут,за них создают иностранцы рабочие места.А в ратуше сидит клуб "массовиков-затейников"-проголосуем за них еще раз-уже готовы новые картинки,графики видео о супер планах развития города,особенно разных фестивалей (заезд скоростных улиток,пчел с навигаторами,гонки на страусах)-экономисты,не важно где ты учился,важно как ты учился,МДУ живой пример,вот не жалко было студентам своего молодого времени на подобное "образование" 720 выпускников,а сколько выпустили СПТУ...жаль что так у Нас

О
Олег

А вагони перефарбити логiки не хватило.... Позераться такое ги би ся усрав

А
Александр

Так чадить шо ліпше би і не їздив!

К
Коминарь

Димок ще тот.Вобще незабруднює навколишнє середовище!!!!!

Читайте також