Історичний Ужгород без реклами: Владу просять прибрати сітілайти з центру міста (ФОТО)

10
0

З відповідною ініціативою виступив закарпатський журналіст Віталій Глагола.

За словами Віталія, він написав відповідну петицію на сайті Ужгородської міської ради, але її чомусь не затверджують.

— Петиція про заборону розміщення зовнішньої реклами в межах історичного ареалу Ужгорода на сайті електронних петицій вже понад добу розлядається на модерації і ніяк не з‘явиться для голосування, - написав Віталій Глагола у соціальній мережі Фейсбук.

Журналіст додає, що містяни ніяк не впливають і не контролюють рішення на дозвіл розміщувати зовнішню рекламу в історичному центрі міста. Тут рекламні банери, білборди та сітілайти буквально заполонили вулиці.

Як доказ, Віталій Глагола публікує світлину, де дійсно практично кожні 10 метрів стоїть сітілайт.

— Наприклад, за рік закінчуються терміни дії договорів на сіті-лайти на вулиці Волошина і площі Театральній і продовжувати їх буде просто злочином для міської влади Ужгорода. Міська рада може розповідати, що вона активно бореться із встановленням нової зовнішньої реклами, але от недавно виконком нещодавно видав дозвіл на встановлення 8 нових сітілайтів по вулиці Корятовича, - пише Віталій Глагола.

— Тому пропоную: прийняти рішення виконкому і заборонити встановлення зовнішньої реклами в центрі Ужгорода. Коли була спроба достукатись із цією пропозицією до попереднього мера, але за тиждень до завершення каденції у місті прийняли рішення про продовження дозволів рекламним агенціям на 5 (!) років. І у переліку було немало бордів у центрі...Саме тому потрібен МОРАТОРІЙ на зовнішню рекламу в центрі і після закінчення діючих договорів повний демонтаж сіті-лайтів та іншої зовнішньої реклами в межах історичного ареалу міста., - завершує закарпатський журналіст.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також