Італієць пробував незаконно перевезти через Чопську митницю майже

8
0

72 тисячі євро та 2 тисячі доларів

18 серпня під час митного огляду особистих речей громадянина Італії працівники митного поста «Тиса» виявили не задекларовані 71 тисячу 690 євро та 2 тисячі доларів США.

 Для перетину кордону громадянин Італії, який повертався на батьківщину з України, обрав смугу спрощеного контролю «зелений коридор». Тим самим він заявив, що не має заборонених для перевезення предметів. Однак, коли митники вивели його автомобіль «DAIMLER-CHRYSLER» з загального потоку, чоловік почав помітно нервувати. І, як виявилося, недарма. Серед документів  у портфелі та шкіряній сумочці він заховав чималу суму  грошей.  На запитання митників, чому ризикував, нелегально перевозячи через кордон таку значну суму, італієць почав пояснювати, що приїхав до України з цими грошима. Мовляв, тут хотів придбати земельну ділянку та розпочати якийсь бізнес. Однак оборудку здійснити не вдалося і  він повіз гроші назад додому. А от задекларувати їх на кордоні … забув.

 Чи правдою є слова іноземця, встановлюватиме суд. Наразі митники склали протокол про порушення митних правил, а  валюту, загальна сума якої у перерахунку за курсом Національного банку складає 790 тисяч 913 гривень та автомобіль вартістю 295 тисяч гривень вилучили,   повідомили з прес-служби Чопської митниці.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також