Італійська поліція заарештувала 300 мафіозі

5
0

В Італії в ході поліцейської спецоперації затримано 300 мафіозі, повідомляє агентство ANSA з посиланням на джерела в поліції. Заарештовані - члени злочинного угрупування "Ндрангета" ('Ndrangheta), заснованої в Калабрії на півдні Італії.

За словами поліції, операція стала "найбільшою за останні роки". У ній було задіяно більше 3 тисяч співробітників правоохоронних органів. Арешти проводилися по всій країні, більша частина затримань пройшла в Калабрії і в північних регіонах Італії.

"Ндрангета" вважається однією з наймогутніших злочинних угруповань Італії, хоч вона і менш відома, ніж сицилійська "Коза ностра" (Cosa nostra) або неаполітанська "Каморра" (Camorra). Група почала діяти наприкінці XIX століття і аж до 1975 року її операції не виходили за межі Калабрії. Однак в останні десятиліття "Ндрангета" брала активну участь у викраданнях на півночі країни, була пов'язана з торгівлею колумбійським кокаїном.

На рахунку "Ндрангети" також вбивства декількох політичних діячів Італії. Серед них - віце-президент Калабрії Франческо Фортуна (Francesco Fortungo), застрелений в 2005 році.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також