Юна Мукачівка ввійшла в десятку кращих тенісисток України

17
0

Свій шлях у великий спорт юна Іринка Русин завдячує своєму батькові, який, незважаючи на життєві труднощі, зумів прищепити любов своєї доньки до тенісу.

Десять років наполегливих і цілеспрямованих занять на грунті провідних методик принесло очікуваний результат. Поступовий рух до визнання, від змагань на місцевому рівні до всеукраїнських,  участь у міжнародних турнірах зробили свою справу. В активі талановитої спортсменки тридцять п’ять кубків - винагорода за переможну ходу в тенісних турнірах.

Спортсменка з міста над Латорицею ввійшла в десятку кращих тенісисток України в категорії до 18-и років, а серед дорослих її рейтинг – 28.

У цьому сезоні Ірина перевершила попередні досягнення: в одиночному розряді на чемпіонаті України дійшла до чвертьфіналу (що саме по собі не так вже й просто), а в парному – до півфіналу, тим самим виконавши норматив майстра спорту України, приємний подарунок місту на цьогорічний День фізкультурника. 

До речі, першими мукачівцями - майстрами спорту з тенісу більш ніж шість десятиліть тому назад стали чемпіони та призери першостей України та колишнього Радянського Союзу Михайло Мозер і Шарлотта Пухлик. У всякому разі, вислів «естафету продовжено», у нашому випадку , так би мовити, з русинкою, вельми доречний.

Хочеться відзначити, що окрім систематичних занять спортом, Ірина підвищує свій загальноосвітній рівень, навчаючись на другому курсі Мукачівського державного університету. 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також