Юні горяни тягнуться до космонавтики,

10
0

літератури і журналістики

На науково-практичній конференції "Діти і космос", що відбулася у Міжгірській ЗОШ N2 на Закарпатті, було презентовано шкільне молодіжне аерокосмічне об`єднання "Сузір`я". Його заснували вчителі й учні згаданого навчального закладу.

А передував "Cузір`ю" авіамодельний гурток, яким керує Віталій Дорошенко. Він продовжив справу батька: кілька років тому той, власне, й організував гурток. У день презентації "Сузір`я" юні авіабудівники влаштували показові польоти своїх моделей. До речі, два міжгірські школярі брали участь у всеукраїнському конкурсі "Космічні фантазії".

Але не тільки до авіації і космосу тягнуться міжгірські школярі. У районі ось уже п`ять років діє Мала академія літератури і журналістики, що має герб і прапор, випускає газету "Сузір`я". Філії академії діють не тільки в Україні /Сімферополь і Судак/, але й у Польщі /м.Перемишль/ та у США , при редакції газети "Українське слово". Почесним президентом влаштовуваних академією творчих фестивалів є Володимир Ковалик з Чикаго - володар призу "Золоте перо Америки".

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також