Юні туристи фотографували Іршавщину

10
0

Днями на базі Іршавської районної станції юних туристів відбувся конкурс «Туристична та краєзнавча фотографія». Даний захід полягав у тому, що кожен керівник гуртка Іршавської райСЮТур на окремому фотостенді повинен висвітлити один з найцікавіших днів із життя юних туристів свого гуртка.

 

До конкурсу представляли фотосюжети із проведених походів, змагань, краєзнавчих екскурсі та основні цікаві моменти проведених заходів. 
 
Цей конкурс проводиться на базі Іршавської райСЮТур уже дев’ятий рік поспіль і його результати ввійдуть до «Кубка Іршавщини - 2012» (так як і різноманітні туристичні змагання). Дирекція станції юних туристів стимулює керівників туристсько-краєзнавчих гуртків до проведення різноманітних заходів з дітьми, це свого  роду демонстрація роботи гуртка. Адже тільки за допомогою фотографій можна якимось чином відобразити діяльність  гурткових колективів.
 
На районний конкурс «Туристична та краєзнавча фотографія» цього навчального року було представлено 36 стінгазет. Для надання об’єктивної і якісної оцінки кожному стенду, була створена комісія, до складу якої ввійшли: методист відділу культури і туризму Іршавської РДА - Мельник Юрій Юрійович, методист відділу освіти Іршавської -Трикур Наталія Іванівна, ПП та власник фотоцентру «Веселка» - Костик Мирослав Іванович, директор фотостудії «Фотоспектр»- Костик Іван Іванович та заступник директора Іршавського РБДТ - Глушко Віра Іванівна. 
 
На долю даної комісії випала найважча функція - дати належну оцінку кожному стенду, а це було надзвичайно важко, адже кожен з них був по своєму оригінальним. Оцінювалися всі газети за такими критеріями: послідовність сюжетів проведеного заходу, якість зображення, композиція фотографій, технічні прийоми, пропаганда здорового способу життя, художня виразність та відображення туристичної та краєзнавчої роботи. Оцінювання проводилися за десятибальною шкалою по кожному з вищезгаданих критеріїв.
 
В результаті підбиття підсумків (за сумою балів усієї комісії) найкращими визначені фотостенди таких гурткових колективів: «Географічне краєзнавство» при Ільницькій ЗОШ І-ІІІст. (кер. Осійська Л.Р.); «Юні етнографи» при Греблянській ЗОШ І-ІІст.(кер. Терпай О.Є.); «Пішохідний туризм» при Чорнопотіцькій ЗОШ І-ІІІ ст. (кер.Шкіря Е.В.) та «Спортивне орієнтування» при Іршавській ЗОШ І-ІІІ ст. №1 (кер. Осійський О.Д.). 
 
Як зазначила Трикур Н.І., керівникам гуртків проводиться надзвичайно велика і цікава робота і вигляд фотостендів з кожним роком вдосконалюється, враховуючи рекомендації і побажання членів комісії.           
 
Костик М.І. та Костик І.І. висловили свою думку щодо фотоконкурсу (оскільки вони тут вперше) та надали цінні рекомендації керівникам гуртків щодо методів фотозйомки

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також