Юні закарпатці відвідали чемпіонат України з шашок

8
0

Цьогорічний чемпіонат України з шашок-100 в групах учасників віком до 10 і 16 років проведено в м. Харкові. Закарпатську область представляли вихованці шахово-шашкового клубу «Вікторія» Іршавського районного Будинку дитячої творчості Ольга Павляк і Сергій Скоблей.

 

Чемпіонати України відрізняються від інших турнірів, як протяжністю, так і підвищеною напругою боротьби, адже носять відбірковий характер на чемпіонати Європи і світові першості. В групі дівчат до 16 років, де виступала Ольга Павляк, найбільш підготовленими виявилися дві учасниці: полтавчанка Валерія Кришталь і представниця міста Запоріжжя Ганна Дмитренко. Інші, в тому числі і Ольга боролися за третє призове місце. Наша представниця показала рівні результати у всіх трьох програмах, але до заповітної трійки ввійти не вдалося. Натомість Ольга посіла четверте  місце в швидких шашках.
 
 Для Сергія Скоблея – це перший турнір такого рівня.  Він посів 11 місце в класичній програмі в групі хлопчиків до 10 років. В швидких шашках і блискавичній грі показники трохи нижчі. Потрібно відзначити, що в деяких областях намітилося значне підвищення інтересу до дитячих шашок. В цій групі було заявлено найбільша кількість учасників, аж 27. На таку ситуацію не розраховували організатори.
 
Приміщення для змагань ледве вмістило всіх учасників, а було їх аж 88. Найбільша кількість, звичайно, місцевих харківських, а також представників  м. Запоріжжя

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також