Іван Різак погрожує голодуванням

15
0

Але перед цим звернувся до Карпачової

Екс-голова Закарпатської ОДА Іван Різак звернувся з відкритим листом до Уповноваженого з прав людини Верховної Ради України Ніни Карпачової. У листі він скаржиться на те, що ніяк не може добитися відміни вироку Свалявського райсуду Закарпатської області, яким його визнано винним в організації масових заворушень у м. Свалява. Рішення суду Різак вважає незаконним і на знак протесту має намір оголосити голодування, якщо втручання Карпачової «не поверне справи у правове русло». Про це сьогодні, 12 лютого повідомила прес-служба СДПУ (о), — повідомив кореспондент ЗІКу.

"Звернутися до Вас, шановна Ніно Іванівно, черговий раз змушує той факт, що я вже більше року не можу добитися відміни вироку Свалявського райсуду Закарпатської області, в якому 31 січня 2006 року мене де-юре і де-факто визнано винним в організації масових заворушень і перешкоджанні громадянам в реалізації їх виборчих прав. При цьому ні мене, ні адвокатів на засідання суду не запросили, тобто засудили мене заочно. Своїм рішенням суд порушив Конституцію України, міжнародні Конвенції з прав людини, відповідні закони нашої держави", — пише І.Різак у своєму листі до Ніни Карпачової.

"Мої неодноразові звернення до Генпрокуратури нічого не дали. Її дії в цьому епізоді мої адвокати інакше як безглуздими і не називають. В такому випадку, коли я, в установленому порядку, не можу добитися відміни вироку Свалявського райсуду відносно мене, а судді, яка його винесла, притягнення до відповідальності, залишаю за собою право піти на крайні методи боротьби за свої права – оголосити голодування".

ЗІК

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також