Із Закарпаття вже вивезено 69,047 тон непридатних або заборонених до використання

7
0

хімічних засобів захисту рослин

      Як вже повідомлялось, 20 листопада 2007 року на Закарпатті розпочато вивезення з території області до Німеччини (м. Гамбург) непридатних або заборонених до використання хімічних засобів захисту рослин (ХЗЗР). 

     Роботи ведуться  відповідно до договору про закупівлю послуг від 21.08.07 № 99 між Мінприроди України та ТОВ «Науково-виробниче товариство «Динаміка» (м. Запоріжжя). Впродовж всього процесу Державна екологічна інспекція в Закарпатській області здійснює контроль виконання умов договору в частині проведення робіт по збиранню, належному зберіганню у спеціально відведених місцях, пакуванню (затарюванню) відходів, контролює здійснення повного очищення територій та приміщень, на яких проводились роботи, перевезення вантажів по території області, а також в межах своєї компетенції проводить митне оформлення відходів. 

    Станом на 27 листопада 2007 року зі складу в с. Тересва Тячівського району в 2 автофургони відвантажено і відправлено 34,559 т непридатних або заборонених до використання ХЗЗР. 

    За період з 28 листопада по 5 грудня 2007 року вже завантажено 2 автофургони, загальною вагою 34,488 тонн. Вантаж пройшов митне оформлення і слідує до місця призначення – м. Гамбург (Німеччина). 

      Таким чином, станом на 5 грудня 2007 року з території області вивезено 69,047 тонн непридатних або заборонених до використання хімічних засобів захисту рослин (ХЗЗР). Порушень вимог природоохоронного законодавства України під час проведення робіт не зафіксовано, повідомили в Державній екологічній інспекції в Закарпатській області.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також