Із Зеленським та Опоблоком домовитися не вдалося: угорці Закарпаття йдуть на вибори самостійно

16
26

У суботу на засіданні президії КМКС (Товариства угорської культури Закарпаття) у Берегові народний депутат України Василь Брензович назвав кандидатів від організації та партії, які самостійно братимуть участь у парламентських виборах.

Зокрема повідомив про рішення президії КМКС щодо трьох основних кандидатів - Йожеф Барта балотуватиметься в виборчому окрузі з центром в Ужгороді (№68), Гейза Гулачі - з центром в Мукачеві (№69), а сам Брензович - у окрузі №73 (центр - місто Виноградів). Під час конференції їх кандидатури були підтримані одноголосно.

До всіх цих трьох виборчих округів також входять населені пункти, де мешкають угорці, але все-таки частка виборців угорської національності є значно меншою, ніж частка українців.

У своїй доповіді Василь Брензович повідомив, що КМКС проводив переговори з представниками Володимира Зеленського (партія "Слуга народу") та Опозиційним блоком - За Життя для об'єднання зусиль на виборах, але консенсусу досягти не вдалося. Тому організація, що представляє угорців Закарпаття, вирішила йти на вибори самостійно.

Брензович підкреслив, що КМКС має досить великий досвід у проведенні виборчих кампаній, і докладе всіх зусиль, щоб мобілізувати виборців угорської національності. Він сказав, що важливо, щоб, якомога більше угорців на Закарпатті прийшли на вибори - лише тоді буде шанс на перемогу. Також нині КМКС веде переговори зі своїми партнерами з Демократичної партії угорців України щодо подальшої співпраці та підтримку під час виборчого процесу.

Основною перепоною для потрапляння представників угорців Закарпаття до українського парламенту в КМКС вважають те, що досі не створено в області так званого Притисянського округу, де б кількість угорських виборців переважала. Така можливість гарантується представникам національних меншин Конституцією України та Законом про вибори. Однак, незважаючи на всі зусилля такого округу досі не створено. КМКС прийняв відповідну заяву.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, хто йде по мажоритарних округах Закарпаття від партії Єдиний Центр.

Коментарі

ЗУ
з Ужгорода

Я Українець і Закарпатець. Але я бачу і вже 28 років відчуваю що відбувається в наші регіоні. Наша влада завжди руйнавала наші перспективи. Угорці ніколи нам погано не зробили. Я вірю Брензовичу!

Т
Тарас

Кмкс хоть щось будує на закарпатті. Українці тоже багато раз звертали до них за допомогу з будь-яких питань. Вони хоть щось корисно зроблять для нашої країни

Ю
Юрій

Жодна політична сила не зробила стільки для громади Закарпаття як КМКС... Яка політична партія допомогла хоча б з ремонтом одного дитячого садочку чи школи, лікарні чи поліклініки? І це не у передвиборчий час, а постійно. А скільки разів завдяки КМКС медикаменти та вакцини для щеплення дітей ми отримували як подарунок? А хлорування води, підтримка аграріїв через фонди... І до речі, більшість жителів 68, 69 і 73 округів є українці. Дуже багато людей змушені були поїхати на роботу закордон через антидержавницьку політику за останні 27 років... І ви говорите про те, що КМКС щось роблять погано! Зробіть хоча б 1% від того, що зробили вони, а потім критикуйте!!!

П
Петро

У угорців за останні поки підтримка збільшилася у населення в рази і не потрібні їм ніякі слуги народу та опоблоківці, молодці угорці,так тримати.так українцям необхідно навчитися підтримувати своїх

В
Василь

Задовбали вже ці мукачівці,кожний на себе о діяло тягне, домовились би спокійно і разом діяли,зажралися.

73 округ

Да Це правда підтримка велика в 73 окрузі його часто з двох сторін підтримують коли Бухає і приходить на збори Бухий Алкаш !

Л
Лунтік

а чом по Хусту з Балог нико не йде????

МН
Мадяри на виборах

Мадяри, куда ви собрались балатуватись, ви немаєте на то права- ні балатуватись ні голосувати. ЗІ своїми утлевелами голосуйте тільки в Вингрії.

ЯЗ
Я з Виноградова

у Брензовича по 73 округу велика підтримка! і 100 пудов він там переможе

Б
Берегово

Sin Guti nem Gati ez Az igaz amugy o egy ropant okos Ember tobet tud mint Az atlag a KMKSZ ben

GM
Gati Magyar

Te huje Gati hat mndtam neked te ne politizaj foglakozal inkab a kiskacsa Nagykacsaval

SJ
Sin Jozsi

Fiuk figyeljetek ide en vagyok Az Elnok es gondolom en megbeszelem Petruskaval Pityuval hogy minket indicson a listen a Front tudjatok Meg hat Az Az izes Frond hat a narodni front Az ratesz minket a listara vagy Pityu mondta hogy megbeszeli Janukovicsal a Regiokat ez tuti ne legyek Sin Joco ha nem igy van es a szemem sujon ki !

HL
Horvath Laci UMDSZ

Від нас УМДС виставляє одного кандидата по Мажоритарному округу де голубі в більшості думаю за нього проголосують, а це наш Зубанич він наш лідер найліпший .

DK
Darcsi Karol

mindharom indulo eselytelen.A kmksz es annak vezetese az utobbi 5 evben nem csinalt semmit,csak a zsebat tomte a magyar forintokbol.A kimksz jelenleg is a porosenkoi hatalom resze minden szinten.Uj arcokat kellett volna hozni be,de oeyan meg nincs nekik.Szegyen, hogyz egykori Regiok partjahoz akartak benyalni magukat,akiket mindig szidtak mig Gajdos volt toluk a kepviselo.Gajdost kellett inditani,o megnyerte volna,o mar koorabban sokat tett a magyarsagert.A kmksz meg semmit,csak lopott,lopott es lopott. Na most el fognak kuldeni benneteket a szemetdombra.

П
порохобот

ну наншто нам мадярськи депутати, коли маємо 3-х Балог у парламенті?

Р
Робот

У Мадярщину бігом, аби вас туй не відів

TM
Toth Miklos

En Nembanom Brenzo hogy mi hogy de en Tibinek szoltam hogy Beregszaz nem fejlodhet amig nem epitek a Kasxonyi foldon egy Kajibat! Nincs Perspektiv Fejlodej es kesz van birosagi hatarozatom 123 hatarozat 567 hatarozat es 890 hatarozat 111 hatarozat es sok mas hatarozat ! Tibi megmondta ! Van es kesz nincs fejlodes Fiuk amig kajiba Kaszonyba nincs ! Ha igen nekegyek Toth Uri nagy Miki Tibi !

З
Зеленгоз

Я Васьові казав що в АП маємо місто для нього даже 2 міста! Одне місто в Столові в Барі Барменом .друге Уборщиком ! Я нерозумію чому не погодився Брензович я так зрозумів що Президент Угорщини саме ці міста просив для нього від мене при зустрічі !

Х
Холмс

Пропоную кожній національній меншині України мати свого депутата)))) а чому б і ні, лише угорцям дозволено?

Д
Динозавр

Небайдужа Оля -Ти пуста порожня Нико з Нольовим Інтелектом тебе звати ніхто і ніколи ніким не будеш дурна Порожня Банка ! Але тепер маєш рацію про Брензович !

LM
Ludas Matyi

Laci Brenzovics most megtudja hogy szeretik hogy Tisztelik ! Meglasa hogy menyire sokat csinalt es hogy hany szavazat a realis az iszakos Kocsognek ! Megkoszoni neki a Magyarsag a Megyei es a Beregszazi jarasi tanacs kocsog Sin es a draga Megyei kepviseloknek a lepeseit ! Most megtudjatok mit ertek ! Szemet mumajer Becsuletes muMagyarok !

Н
Небайдужий

Ніколи вже не бути Брензовичу народним депутатом . Бо всі знають , що Верховній раді , він лише свинячив. Пив, пив і ще раз пив, і так кожний день . І всі засідання пропив і проспав. Алкоголік останній.

В
Василь

Васильку шрека уже нема обитя тягнув і форінти Орбана навряд чи поможуть, ти іще і зараз БППешник

В
Василь

Закарпатське угорське керівництво у Берегово на мусорку нехай там працюють. Бринзовичу уже ніколи небути у раді хіба у Запсоньскій там іще може пройти.

М
Мукачево

Ко такий Гейза Гулачі? Ко його знає? Які добрі діла він зробив у Мукачеві???

МН
модьорул нем беселні

Што кинув мадярів Зеленський, точно так, як перед тим і Порошенко? Притисянського округу так і не створили. І нашто за клоуна боло так гузицю рвати на виборах? Цілком правильноє рішення КМКС йти на вибори самостійно.

Читайте також