Ізківчани пошанували земляка-іменинника

12
0

Безперестанку можна оповідати про всебічну обдарованість ветерана освіти, в минулому директора школи в Ізках, а нині пенсіонера, Василя Сенька.

Найперше хочеться відзначити його педагогічний талант, бо впродовж всіх років діяльності у навчальному закладі вміло засівав у дитячих душах зерна знань, які відтак давали щедрі плоди — його учні-вихованці проявлялися здібними у багатьох сферах життя, за що йому щиро були вдячні. Його різнобічний дар особливо яскраво засвідчує любов до музики. Василь Михайлович був активним учасником вчительського хору. Він не лише знає багато мелодій і гарно співає, але й особисто складає тексти і пише музику. Зокрема, Василь Сенько автор пісні про рідне село. Віртуозно грає на сопілці. Навіть спільно з покійним сином Василем в один час ставали лауреатами обласного музичного фестивалю. Ліричні вірші — це теж його захоплення. У них прославляє передусім красу природи, возвеличує людську працю.

А ще він художник. Мистецтвом, зізнається, захоплюється з раннього дитинства, але цей хист, який йому дуже до вподоби, глибоко розкрився за пенсійного віку, коли вільного часу побільшало. Картини маляра до смаку найвибагливішим естетам. Як правило, бере участь у пленерах разом з маститими закарпатськими художниками, його полотна лиш прикрашають за виставок живопису. Іскру Божу в характері В. М. Сенька водночас ілюструє розвинуте почуття гумору. Мало таких є дотепних жартівників, які завдяки натурі веселуна стають душею будь-якої компанії!

Як такої природної здібності людину не поважати! Шанують Василя Михайловича в Ізках всім селом. Цей факт підтверджувала подія минулої середи: у день Святого Архістратига Михаїла до себе в гості запросила Сенька місцева сільська бібліотека, якою завідує Людмила Буряк. Ще б пак — саме цього дня йому виповнився нівроку 71 рік. А вітали дорого іменинника віршами і піснями учні першого, третього та сьомого класів під акомпанемент на баяні вчителя музики Мар’яни Качайло. Сердечні зичення земляку адресували директор Ізківської ЗОШ І-ІІ ст. Єва Чічур та вчитель-філолог Ганна Мишанич. Із скромної душі Василь Михайлович про свій життєвий шлях оповів коротко, зате в черговий раз присутнім школярам дав мудрі поради, насамперед любити народну творчість, виявляти в собі талант і наполегливо його розвивати.

Звичайно, іменинник продекламував свої вірші, файно заспівав і продемонстрував кілька картин з чарівними верховинськими видноколами.

Свого колегу по малярству прийшов привітати і керівник Міжгірської спілки художників “Карпатські кольори” Василь Шиндра, який щиросердечно побажав майстру нових свіжих і соковитих творчих обріїв, а на знак міцної мистецької дружби вручив подарунок — мобільний телефон.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також