Кабмін спростив розмитнення "євроблях": уряд скасував екологічну сертифікацію — ЗМІ

8
17

Як інформацію про відповідність екологічним нормам автівки з іноземною реєстрацією тепер будуть використовувати технічний паспорт країни останньої реєстрації.

Кабінет міністрів України на засіданні 13 лютого спростив процедуру митного оформлення автомобілів на іноземній реєстрації "євроблях". Про це повідомилили в інформаційному агенстві РБК-Україна.

Зокрема, уряд скасовує обов'язкову сертифікацію по екологічним нормам

В Кабміні зазначили, що одним із стримуючих факторів митного оформлення "євроблях" є складна і тривала процедура сертифікації, в тому числі, для підтвердження відповідності екологічним нормам. Зазначимо, без результатів сертифікації таке авто не може бути розмитнено.

З метою спрощення підтвердження відповідності такого автомобіля екологічним нормам при митному оформленні та першій реєстрації на рівні з сертифікатами відповідності тепер будуть використовувати технічний паспорт країни останньої реєстрації.


Зазначимо, що о 24:00 22 лютого 2019 року закінчується період дій перехідних положень Податкового кодексу, що передбачає пільгове розмитнення автомобілів із іноземною реєстрацією із застосуванням коефіцієнта 0,5.

Станом на 11 лютого на Закарпатті розмитнили вже 7 875 "євроблях".

Нагадаємо, кілька нардепів пропонують продовжити пільговий період розмитнення євроблях.

Як раніше повідомляло Mukachevo.net, ще на початку листопада, Верховна Рада підтримала законопроект по ніби зменшенню акцизного податку при розмитненні автомобілів на іноземній реєстрації.

Mukachevo.net публікувало загальну формулу розрахунку акцизу: базова ставка (акцизний податок) множиться на коефіцієнт двигуна (потужність двигуна ділиться на 1000) та вік машини (береться до уваги повний календарний рік).

Коментарі

С
Сміх

хлопці пишіть по суті,на Бога ся сважаєте і суяту робите ,будьте хоть мало ввічливими! нашо робите межи собов сись цирк? лишайтеся і будьте людьми ,а не 4мошниками! Бог з Вами ! Слава Ісусу Христу!

ДА
До Ато

тебе би виє..ти, ти впевнений шо то декларанти для себе беруть 6500...

В
Василь

Тут роз'яснення можна подивитися: https://www.youtube.com/watch?v=VdFdfq4UhkI

ІЗ
інфа з МРЕВ

Це дезінформація, на даний момент ні якого розпорядження не надходило.

Б
Блехер

Я уявляю вираженіє лиця Пірашенка , ло*и блехерські, розтаможать своє корчоля , а они дальше зроблять розтаможку по 500$ хахахаххахахах

З
Зацікавлений

Де і коли ця постанова буде опублікована?

Ю
ю

і знову... йидні платять, други ньи...Коли уже для усіх закони-порядки будуть йиднакі і нафтема!

Е
Експерт

Забагато Експертях перевірок в Україні при розмитненні автівок їх потрібно зібрати до купи та відправити на СТО - на техогляд в сервіс де відповідно з допломами експертів перевіряют номера двигуна та кузова при розмитненні автомобіля в Европі і надают висновки для видачі потім номерних знаків

А
Ато

Ще б декларантів вєб.ти деруть по 6500 за нех.й.Посредніків дох.я розвелося.

Р
Рем

Я не мер вароша, а патріот свого русинського краю: біля 500-600 млн.грн. податків в ціні бензину сплачують в чужий бюджет закарпатські автовласники. За листопад-лютий наші люди порошенківській мафії в Київ перерахують ще до 1 млрд. Наш дорожник Попович виє, розказує про 300 млн. нещасних грн., виділених київськов владов нам закарпатцям на путі у 2018 році. Питання - де закарпатськоє бабло на закарпатські дороги? Кіть обдираєте - то бабло в області лишати. Мало того, що закарпатських євробляхерів обдерли скоро вже на 1 млрд - ще й заставлявуть їздити по наших танкодромах. Нах... нам тоді перебувати в складі такої України.

7
777

Сподіваюся що ці syku сертифікаційні попустяться мало бо уже з понеділка на окремих сертифікаційних СТО по 6500 загинали.

7
777

Для митниці сертифікат і не треба було, лише для мрео А тепер при реєстрації у мрео будуть дані брати з : "при митному оформленні та першій реєстрації на рівні з сертифікатами відповідності тепер будуть використовувати технічний паспорт країни останньої реєстрації" читайте уважно і не роздувайте ....

А
абориген

шЛише дурні несуть сим ворюгам свої кровні,не ведіться ,люди ,сю чергову аферу з обкрадання нашого і так нищого народу припинить новий ПРЕЗИДЕНТ!

ДР
до рема

твоє поганяло кіть обернути буде Мер.ти мер вароша?

Р
Рем

Закарпатські люди за свої євробляхи в чужий, незакарпатський бюджет заплатили вже майже 700 млн.грн., а до кінця лютого сплатять ще 200-300 млн. Гроші, як кажуть, підуть пенсам на індексацію пенсій. Но Мацкаль, знавучи це, мав ще в жовтні блокувати Гройсмена і вибити ще в жовтні 2018 хоча б 1 млрд. на ремонт закарпатських доріг. А так наша область, область-донор - дай боже увидить якісь копійки на дороги вже після президентських виборів, коли порошенківську мафію і самого Мацкаля вже зметуть з посад.

С
саша

зараз за цьою довідкою черги і ціна дійшла вже до 4-5 тис гривень, обдираловка людей, кіть лишили далі для Мрео.

М
МРЕО

Для митниці відмінили но для мрео треба!

Читайте також