Кабмін таки затвердив 5 майбутніх районів Закарпаття

10
9

Сьогодні, 12 червня Кабінет міністрів на позачерговому засіданні затвердив список 129 районів в Україні, замість 490 існуючих.

За словами прем'єра Дениса Шмигаля новий проєкт районування областей потрібен для ефективного функціонування влади та не дублювання функцій.

"Зараз існує на мапі 490 районів, їх пропонується укрупнити і створити втричі менше. Існуючий районний поділ був утворений ще В СРСР, у першій половині минулого століття. Це не відповідає сучасним стандартам адміністративно-територіального поділу на субрегіональному рівні, тому треба наводити порядок. Для прикладу, є райони, де проживає 5 тисяч людей і є райони, де проживає 180 тисяч людей. Великі перекоси у субвенціях, дотаціях. Відповідальність у таких районах однакова, а навантаження різне".

Так, у постанові передбачається формування 5 районів у Закарпатській області.

Якщо порівняти з сусідніми областями, то у Львівській області - 7 районів, Івано-Франківській - 5 районів, Чернівецькій області - 3 райони, Тернопільській - 3 райони.

Але раніше Mukachevo.net писало про те, що голова Закарпатської ОДА Олексій Петров звернувся до Уряду із оновленим варіантом проекту, де є й 6-й район - Рахівський.

Коментарі

V
Vaclav

Dobry den zabyvam se Hystorii byvaleho Ceskoslovenska, Zakarpatska oblast tehdejsi (Podkarpatska Rus) byla vnitrni Autonomni kraj za byvaleho ceskoslovenska byla chyba ze se Ceskoslovensko nebranilo proti vpadu Sovetskeho svazu na Podkarpacku Rus silni mocni stat ma vzdy prevahu, lituji tich rustinu kteri tam zili a jeste ziji.

Р
рок

Ці рішення протирічать чинній Конституції. І тому будуть оскаржені в судах. Та і лише парламент уповноважений їх приймати. А не уряд Шмюгаля.

Р
Роберт

Незабаром Закарпаття зникне з мапи.

1
1

Ця чергова майданута реформа ще більше загострить наявні протиріччя.

В
ВІК

тепер черга депутатів урізати...но думаву буде не урізання а різанина щоб залишитися депутатом

С
Справедливий

Йде урбанізація , тобто укрупнення міст . Села і селища вже не мають таких інфраструктур , дозвілля , можливостей . Тому робиться акцент на "залучення" до міст. Все-рівно , молодь і працездатне населення , в основному, не затримуються в селах , присілках , хуторах... А справедливо сказати .... "їм" немає діла до пенсіонерів і малозахищених. Своєрідна підміна понять і намірів . Приклад "ром" , а не циган ....тощо.

БД
бувалому дубль 2

Чиновників то менше... Но за різними довідками будеш добиратися за сотні кілометрів в райцентр і кланятися там іншим чиновникам.

Б
Бувалий

Добре зробили. Велику купу чиновників не прийдеться ....утримовувати.

ЩН
ще не понятно

5 чи 6-ть? Чи залишиться на адміністративній карті Закарпаття Рахівський район? Це вивчать окремо в комітеті Верховної Ради. На UZHINFORM.COM інтерв'ю Петрова з цього приводу.

Читайте також